Verdens beste morsdagsgave?

Det er ikke alle av oss som er like flinke til å vise mødrene våre hvor mye vi setter pris på alt hun gjør for oss. Da er ‘morsdag’ en fin påminnelse. Men hva gir man til en som har det meste? Vi har et forslag til morsdagsgave!

Blomsterbukett i rent kjøkken. Verdens beste morsdagsgave?

Hedersdagen for mødre feires på ulike datoer i ulike land. Her i Norge er den andre søndagen i februar morsdag. Selv om morsdag har utviklet seg til å bli en kommersiell høytid, trenger du ikke å bruke mange hundre kroner på å vise hvor glad du er i mammaen din.

Vi tror at tid er den beste gaven en kan gi. I en travel hverdag kan det være vanskelig å tilbringe kvalitetstid sammen. Lage en god middag, spille kort eller brettspill, gå en tur – på ski eller til fots. Den neste beste gaven en mor kan få? Et rent hjem – uten å måtte gjøre noe selv!

Hvis du trodde vi skulle foreslå å kjøpe vaskemidler til mor, så tok du rimelig feil. I år syns vi at du skal ta deg av husvasken. Inkluder gjerne hele husstanden for å få jobben unna i en fei, men la mor slappe av.

Et rent hjem i morsdagsgave

Hva med å tyvstarte på vårrengjøringen og vaske de stedene som ikke blir vasket til daglig? Vårrengjøringen er en takknemlig vaskejobb og holder seg lenger enn for eksempel kjøkkenbenken, som blir skitten hver eneste dag. Vi har selvfølgelig forslag til ting dere kan vaske:

Tøm én og én skuff eller skap av gangen. Fjern smuler med mikrofiberklut eller støvsuger, mens smuss og kliss kan fjernes med kjøkkensprayen eller engangskluter. Et godt tips er å ha tømt oppvaskmaskinen slik at dere enkelt kan putte i ting som har stått lenge og støvet ned.

  • Rengjøre hvitevarer

Her er det mulig å vaske flere ting samtidig. Start med oppvaskmaskinen. Rens filteret manuelt og sett på en maskinrens. Mens maskina gjør rengjøringen for deg – gå videre til stekeovnen.

Spray Jif Ovn & Grill inne i stekeovnen og la sprayen virke i 15-60 minutter, mens du vasker kjøleskapet. Tøm alt, kast det som skulle vært i søpla for lengst, og gå løs på hyllene med Jif Universal. Vanskelige flekker kan du ta med Jif Skurekrem og en svamp.

Når kjøleskapet er rent går du tilbake til ovnen. Sprayen har gjort sitt. Vask godt med vann og en ren klut. Og husk glasset på ovnsdøren. Bruk kjøkkenspray eller skuremiddel og en svamp for å fjerne vanskelige flekker. Den siste finishen får du med Jif Universalspray og en mikrofiberklut.

  • Rent bad

Start med å tørrmoppe tak og vegger, før du vasker toalettet. Påfør Jif WC Gel på innsiden av kanten, og nok en gang er det mulig med multitasking mens gelen virker. Vask dusjen eller badekaret eller vask flisene mens du venter. Husk også tingene man ofte glemmer å vaske på badet: Lysbrytere, håndtak, dusjhodet og sluk. Rense skikkelig og bruk avløpsåpner for å fjerne blokkeringer og forebygge tette rør.

Tror du ikke ‘muttern’ blir meget fornøyd med en slik morsdagsgave? Det tror vi! Trenger du vasketips har en hel haug med gode råd om hvordan du vasker både det ene og andre.

Få flere gode tips her: