4 tips til rengjøring av stekeovn

Åpne døren. Legge inn maten. Vente til den er ferdig stekt. Åpne igjen og ta ut maten. Så smekkes døren igjen. Det er slik stekeovnene våre blir behandlet. Har du tenkt over det? Vel, nå er det på tide å behandle den litt bedre og gi ovnen en real rengjøring.

Rengjøring av stekeovn – slik gjør du det.

Del 9 i vår «kjøkkenserie» tar for seg hvordan man effektivt vasker stekeovn. Omtrent hver eneste dag gjør stekeovnene våre en stor og ikke minst viktig jobb: De forvandler deig og bleke kjøttstykker til fristende kaker og matretter. Det er ingen tvil om at stekeovnen er hardtarbeidende – og derfor fortjener den litt ekstra kjærlighet i blant.

1. Utstyr til å vaske stekeovn

Har du ikke en selvrensende stekeovn må du manuelt rengjøre den. Da er det lurt å skaffe spesialvaskemiddel for stekeovn. Bruker du vanlige vaskemidler som du for eksempel vasker oppvask med, eller sprayer beregnet for spesifikke ting, kan det hende du må skrubbe hardt og lenge for å få resultater.

Jif Ovn & Grill er en effektiv spray som fjerner hardt innbrente matrester og fett. Den inneholder ingen ubehagelige gasser og irriterer derfor ikke luftveiene ved bruk.

2. Vaske ovnsrommet

Jif Ovn & Grill er beregnet på innvendig vask av stekeovnen. Den fjerner effektivt hardt innbrente matrester og fett inni ovnen. Husk virketiden: Jo lenger du lar sprayen virke, desto lettere vil det være å vaske.

NB! Som med alle andre rengjøringsmidler er det viktig å holde avstand ved bruk, spesielt når man rengjør inne i stekeovnen hvor det kan samle seg spraytåke.

3. Husk glasset i ovnsdøren

Noen stekeovner har muligheten for å ta ut glasset – om din kan det, anbefales det at det rengjøres for seg selv. Mens noen velger å kjøre den en runde i oppvaskmaskinen, holder andre en knapp på oppvaskkummen.

Kan ikke glasset tas ut, er det fortsatt ganske enkelt å vaske stekeovnsvinduet. Bruk Jif Kjøkkenspray eller Jif Skurekrem og en svamp for å fjerne vanskelige flekker. Tørk godt av med en fuktig klut.

4. Vaske risten

Risten er som oftest laget av rustfritt stål, og kan derfor trygt få en runde i oppvaskmaskinen – dersom du får plass til den. Dersom du ikke har oppvaskmaskin, eller plassmangel, kan du vaske ovnsristen for hånd.

Finn frem avispapir, legg risten på og spray på Jif Ovn & Grill. La den virke godt før du skrubber med stålull eller skuresvamp. Her kan også Jif Skurekrem være til hjelp.

Rengjøring av stekeovn er kanskje en skitten jobb, men det er en del av kjøkkenvasken og må gjøres. Håper du fikk noen gode tips!

Få flere tips til vask av kjøkken: