Hvordan vaske vinduer? 3 tips til vindusvask

Det er mye som må vaskes når våren endelig melder sin ankomst, og ofte glemmer vi vinduene – kanskje du også bare utsetter det fordi du er usikker på hvordan vaske vinduer? Dette er en liten påminnelse – og selvfølgelig gir vi deg gode tips til effektiv vask av vinduer.

Vaske vinduer med nal. FOTO

Å vaske vinduer er verken vanskelig eller tidkrevende – selv om mange ofte tenker det. Du trenger en nal, forvasker, mikrofiberklut og Jif Vindu Vask. For enkelhets skyld kan du også bruke Jif Vindusystem som inneholder alt nødvendig utstyr du trenger. Her får du gode tips i tre steg:

1. Forberedelser til vindusvask

Rydd vinduskarmen fri for gjenstander, og legg gjerne et gammelt kjøkkenhåndkle i karmen for å samle opp vann som renner fra vinduet. Fyll en bøtte med vann – omtrent 3,5 liter. Bland så én kork av Jif Vindu Vask i vannet.

Husk: Ikke vask vinduene i direkte sollys. Da kan du risikere at det tørker for fort, slik at det oppstår skjolder på glasset.

2. Forvask

Først ut er forvaskeren. Dypp forvask-kluten ned i bøtta slik at den blir gjennomfuktet med vann. Dersom du vasker vinduer innendørs kan det være lurt å presse ut noe av vannet med hånden. Dette er for å unngå vannsøl på gulv og vinduskarmer.

Vask ytterkantene av vinduet først, og jobb deg innover mot midten av vindusflaten. Vi anbefaler at du vasker med store sirkelbevegelser, og gni ekstra godt der det er flekker.

3. Vindusnal

Bruk en mikrofiberklut til å lage en tørr stripe øverst og langs siden, før du drar du nalen i en horisontal retning bortover vinduet. Hold nalen med et lett trykk mot vindusflaten slik at den glir lettere, og du bruker mindre krefter.

Begynn øverst og jobb deg nedover vinduet. Du kan la stripene overlappe hverandre med et par centimeter. For å oppnå et godt resultat er det viktig at du tørker over nalen med mikrofiberkluten mellom hver stripe.

Når du har brukt nalen på hele vindusflaten, avslutter du med å tørke kantene på vinduet med mikrofiberkluten.

Riktig behandling av utstyret etter bruk

Nå som vinduene dine er skinnende rene er det på tide å behandle utstyret riktig før du legger det vekk fram til neste vindusvask:

  • Mikrofiberpelsen og mikrofiberkluten må vaskes i vaskemaskin etter bruk. Disse kan vaskes sammen på 60 grader. For best resultat anbefaler vi flytende OMO eller flytende Blenda. Ikke bruk skyllemiddel på disse. Første gang du vasker disse så bør du ikke vaske dem med annet tøy – for å unngå avfarging.
  • Heng kluten og pelsen til tørk før du legger dem tilbake i bøtta.

Få flere vasketips her: