Gode tips til vask av fliser

Mange tenker automatisk på badet når man hører “fliser”, men de fleste av oss har fliser flere steder. Kjøkkenet. Vaskerommet. Og kanskje fliser i inngangspartiet? Du sier kanskje “flis er flis”, men når det kommer til rengjøring av fliser – så er ikke dette tilfellet.

Å vaske fliser er kanskje ikke det man gjør oftest. Unngår du det fordi du føler de ikke blir skikkelig rene? Årsaken kan være at du bruker feil type vaskemiddel. Fliser på badet og kjøkkenet stiller nemlig ofte litt ulike krav til rengjøring på grunn av at det er veldig forskjellige smusstyper som oppstår på baderommet og kjøkkenet.

Vaske kjøkkenflisene

Fliser på kjøkkenet er ofte dekket av mye fett og smuss fra matlaging – spesielt sprut fra steking kan føre til oljeflekker. Derfor trenger du vaskemidler som fjerner og løser fett/oljer/andre matrester. Til vask av kjøkkenflisene anbefaler vi at du bruker Jif Kjøkkenspray. Den er spesielt utviklet for å løse opp typisk kjøkkensmuss og fett. Den er effektiv, men samtidig skånsom i bruk.

Et annet alternativ er Jif Skurekrem som har en kraftig og skånsom formulering som fjerner vanskelige fettflekker, uten å ripe. Skurekrem i kombinasjon med en fuktet svamp, gir det beste resultatet og hindrer at overflaten ripes. Vær forsiktig med fugene mellom flisene på kjøkkenet som ikke tåler hard skrubbing med skurekrem.

Vaske fliser på badet

Det finnes utrolig mange forskjellige fliser på markedet: Matte fliser, fliser med glans, glasserte fliser… ja, utvalget er stort. Vi anbefaler derfor at du alltid følger produsentenes anbefaling for nettopp dine fliser. Det finnes nemlig flere flistyper som krever spesiell behandling.

Flisene på baderommet har ofte mye kalk, såperester og andre urenheter fra toalettbesøk, dusj og andre hygieniske aktiviteter. For fjerning av kalk er Jif Baderom det best tilpassede produktet. Sprayen inneholder nøye utvalgte ingredienser som er tøffe mot smuss, og etterlater et skinnende rent og velduftende bad. Jif Skurekrem kan også brukes på enkelte fliser for å fjerne vanskelige flekker – men bruk den kun med svamp for å ikke ripe opp overflaten.

Og når du først vasker flisene på badet – kanskje sjekk om fugene også skulle hatt en nøyere rengjøring! En gammel tannbørste (eller en annen liten børste) er perfekt for å rengjøre fugen mellom flisene.

Er du usikker på hva slags fliser du har og hva de tåler? Test alltid vaskemidler på et lite synlig område for å være sikker på at det ikke blir riper eller flekker.

Få flere vasketips her: