Slik bør du vaske dusjhodet

Visste du at det samler seg smuss og kalk i dusjhodet over tid? Slik bør du vaske dusjhode.

I del 2 av vår baderomsserie handler det om dusjhodet. Det å ta seg en dusj forbindes med det å føle seg ren. Da er det også greit å vite at det over tid samler seg kalk og smuss i dusjhodet, hvor alt vannet kommer ut. Men det skal ikke mye til for å få en renere dusj.

Orklas rengjøringsekspert Malin Skaar forklarer den beste måten å vaske dusjhodet. Alt du trenger er en mikrofiberklut og Jif Baderomsspray.

– Dusjhoder finnes i ulike former og størrelser. Noen kan du åpne, andre ikke. Mitt generelle rengjøringstips er at du sprayer med for eksempel Jif baderomsspray inn i selve dusjhodet mens du holder det i hånden med dysene vendt opp. Spray godt slik at rengjøringsmiddelet kommer inn igjennom dysene og inn i selve hodet. La det virke i noen minutter, skru temperaturen på det varmeste og skyll sprayen ut. Tørk deretter med en mikrofiberklut, sier Malin Skaar.

Denne vaskemetoden sørger for å fjerne kalk og smuss.

Kjerringråd

Om du har lyst til å prøve et kjerringråd, så er følgende et alternativ:

  • Du trenger en pose, eddik og en strikk.
  • Legg dusjhodet i posen og fyll opp med eddik til selve hodet er dekket.
  • Surr posen tett rundt skaftet og fest den med et strikk.

– Sørg for at eddiken til enhver tid dekker dysene for å få effekt. La det virke en stund, fjern strikken og ta dusjhodet ut av posen før du skyller ut med høyest mulig temperatur på vannet. Skyll godt og tørk med en mikrofiberklut for å fjerne eddiken, sier Skaar.

Vær obs på at det lukter sterkt av eddik på badet rett etter en slik rengjøringsrunde, men lukten vil avta etter hvert.

– Eddiken vil til en viss grad fjerne kalk og smuss i dusjhodet, men det vil ta lengre tid enn med et vanlig rengjøringsmiddel.

Et raskt tips

Vaskeeksperten har et annet godt råd for hvordan du kan forebygge kalk og smuss.

– Vær obs på at det er lurt å skylle igjennom dusjhodet med så varmt vann som mulig inne i mellom. En gang i uken for eksempel, eller når du kommer på det. Det gjør at du får renset ut mye, sier hun.

5 tips til rengjøring av dusjhode

  1. Hold dusjhodet med dysene opp.
  2. Spray godt med baderomsspray,  det skal inn i dysene.
  3. La virke i noen minutter.
  4. Skyll ut med den høyeste temperaturen på vannet.
  5. Tørk over med en mikrofiberklut.

Få flere tips til vask av bad: