Hvor ofte husker du å vaske kjøkkenskap?

Så mye som kjøkkenet blir brukt er det ikke til å unngå at det blir liggende igjen matos og fett. Du er kanskje flink til å rengjøre kjøkkenbenken og andre overflater, men hvor ofte vasker du kjøkkenskap? Disse bør også rengjøres med jevne mellomrom.

Vaske kjøkkenskap

Del 1 i vår «kjøkkenserie» omhandler kjøkkenskapene. Alle flater ved komfyren blir som regel blir seige og ekle etter en stund. Kjøkkenskapene er intet unntak. Alt som skal til er at du åpner skapet for å hente frem ingredienser til matlagingen. Å vaske kjøkkenskap er ikke rakettforskning, likevel gir vi deg noen enkle tips.

Vaske kjøkkenskap utvendig

Det er alltid lurt å starte øverst og jobbe deg nedover. På den måten slipper du å vaske igjen når smuler og støv faller på det nyvaskede gulvet.


Det er ikke bare toppen av skapene som trenger en god vask, også undersiden kan ha behov for det. Her er det som regel mye fettsprut som må vaskes vekk. Jif Kjøkkenspray er laget for å løse opp typisk kjøkkensmuss og fett.

Vaske innsiden av kjøkkenskap

Start med å tømme hele skapet for innhold slik at du kan rengjøre ordentlig. Dersom du oppbevarer mat her, bør du støvsuge godt for å få vekk alle smuler. Vær nøye med sprekker og hjørner. Det anbefales heller ikke å bruke så mye vann innvendig i matskap, men er det nødvendig på grunn av mye søl så må du selvfølgelig vaske det vekk.

Jif Kjøkkenspray og Refill

I andre skap kan du bruke en mikrofiberklut og Jif Kjøkkenspray. Spray på en klut og vask over skapene. Du trenger ikke tilføre mer fuktighet enn det som tilføres overflaten ved å bruke sprayen. La skapene tørke godt før du setter inn mat, servise, glass og det du måtte oppbevare i skapene.

PS. Dette kan også være en god anledning til å kaste ting som gikk ut på dato i fjor. Men husk at datomerkingen ikke alltid betyr at varen er utgått på dato. Se, lukt og smak!

Vaske under oppvaskbenken

Å vaske nøye i skapet under oppvaskbenken er kanskje det viktigste du gjør. Her er ofte søppeldunken plassert, i tillegg er det lett for at det blir fuktig her. Vask derfor skapet grundig.

Vanskelige flekker, som fastbrente matrester, fett og annet søl, kan effektivt fjernes med Jif Skurekrem. Påfør skurekremen og bruk en klut, oppvaskbørste eller svamp for det beste resultatet. Tørk over med en fuktig klut. Husk at Jif Skurekrem inneholder naturlige skurekorn som kan ripe «myke» overflater. Prøv derfor med litt Skurekrem på et lite synlig område dersom du er usikker på overflaten. Se også på baksiden av produktet. Der finner du nyttig informasjon.

 

Få flere vasketips her: