Rense sluk: Gjør det til en vane

Gode rutiner med nøye renhold kan forebygge tette rør og potensielt spare deg for dyre regninger. Gjør det til en vane å rense sluk – både på badet og kjøkkenet.

Jif Avløpsåpner helles i sluk.

Det er ikke uvanlig at folk opplever at vannet plutselig drenerer dårlig i vasken eller dusjen. Du har kanskje selv opplevd det en gang, eller to? Manglende rengjøring fører til at såpe og andre produkter fester seg sammen med håravfall, og det kan gi en ubehagelig lukt, samt tette rørene. Og uansett hvor nytt badet ditt er, vil du etter hvert oppleve dette – om du ikke renser sluket.

Unngå tette rør

Fett og smuss på kjøkkenet, og hårprodukter som fester seg på hårrester, som blir stående i sluket kan bli hardt. Med det kan sluket bli både delvis tett og helt tett, og vannet vil slite med å renne forbi – dermed dårlig drenering.

Det høres kanskje ut en en liten bagatell om du har ikke har opplevd problemene, men tette sluk kan påvirke badets levetid. Regelmessig rengjøring er et besparende vedlikeholdsarbeid som kan være en lønnsom investering av tid – derfor bør innarbeide dette vaskerutinene dine.

Hvor ofte bør jeg rense sluket?

Hvor ofte du bør rense sluket avhenger av hvor mye belastning det blir utsatt for. Bare tenk på hvor mye dusjing det er i husstanden, og har flere i familien langt hår, så blir det mye hår. En god huskeregel er derfor å rense sluket kvartalsvis.

Hvordan rense sluket?

Bruk produkter som Jif Avløpsåpner regelmessig for å forhindre tette rør og motvirke vond lukt. Det kan brukes på alle typer rør i huset og er skånsomme mot rørene.

Men en dose avløpsåpner er ikke tilstrekkelig hele året. Som nevnt bør du rense nøye hvert kvartal. Da må du skikkelig til verks og rense både sluk, vannlås og silen på kranen. Et godt tips er å spare på en gammel oppvaskbørste som du kan bruke til å fjerne smuss. Husk også å vaske godt med vann når du bruker rengjøringsmidler.

Husk å rense sluket på hytta

Det er viktig å passe på både badet og kjøkkenet i forbindelse med ferieavviklingen for å unngå at smusset i sluket tørker inn. Er du ikke på hytta oftere enn et par ganger i året, bør det bli en vane å rense sluk før du låser den for sesongen.

Få flere vasketips her: