Hvor ofte bør jeg vaske?

Syns du at rengjøring stjeler for mye av din dyrebare tid, og lurer derfor på hvor ofte du må vaske de ulike rommene i boligen? Vel, det skal vi forsøke å svare på.

Hvor ofte bør man vaske og støvsuge hjemme?

De fleste ønsker nok et ryddig og rent hjem, og er derfor flinke til å tørke over kjøkkenbenken eller rydde vekk skitne sokker fra gulvet. Men hva med en større rengjøring som faktisk gjør boligen ren? Og bør de ulike rommene i hjemmet vaskes like ofte? Det skal vi forsøke å svare på.

Hvor ofte bør kjøkkenet vaskes?

Hvor ofte kjøkkenet trenger en fullstendig rengjøring avhenger av hvor mye det er i bruk – og i de fleste hjem blir kjøkkenet brukt opptil flere ganger om dagen. Du trenger ikke å vaske hele kjøkkenet hver dag, men enkelte ting bør likevel vaskes daglig. For eksempel bør du:

  • Vaske og tørke kjøkkenbenken, og kjøkkenbordet om det har vært i bruk
  • Tørke over vasken
  • Feie opp smuler fra gulvet

En gang i uken bør du vaske kjøkkengulvet ordentlig, samtidig som du tørker over kjøkkenmaskiner og rengjør mikrobølgeovnen, om den blir benyttet ofte. Ting som ikke trenger regelmessig vask, men fremdeles ikke bør glemmes, er rengjøring av kjøleskap, vask av komfyr og rens av oppvaskmaskinen.

Hvor ofte bør badet vaskes?

I likhet med kjøkkenet, varierer også behovet for å vaske badet fra hjem til hjem. Mens noen husholdninger er fylt opp til randen, har andre ikke fullt så mange som benytter seg av badet. Likevel har vi en liten huskeliste til hvor ofte du bør vaske hva:

  • Daglig: Vasken på badet får gjennomgå i form av blant annet sminke, barbering, tannpuss. Gi den derfor en liten rengjøring hver dag. Bruk Easy Wipe Toalett og Bad for effektiv og hygienisk rengjøring
  • Ukentlig: En gang i uken bør du vaske over toalettet, samt rengjøre speil. Ellers vasker du dusjkabinettet når du ser at det begynner å legge seg et kalkbelegg nederst. Til dette anbefaler vi Jif Baderom.

Hvor ofte bør soverommet vaskes?

Soverom har mange tekstiler – kanskje ser gulvet ut som klesskapet har eksplodert? Du er ikke alene. Men mange tekstiler fører til mye støv. Derfor bør du i det minste støvsuge gulvet, eller tørrmoppe, en gang i uken. Husk også å skifte sengetøy!

Hvor ofte bør gulvet vaskes?

Det er vanskelig å bevege seg rundt i huset uten å tråkke på gulvet – med mindre du later som om gulvet er lava og kaster deg fra møbel til møbel. Så her kan det være behov for rengjøring ganske ofte.

Lurer du på hvordan ulike gulv vaskes? Vel, felles for alle typer er at de først gås over med tørrmopp eller støvsuger, før du vasker med vått. Og selvfølgelig, den raske metoden er en kjapp runde med Jif-moppen og Jif Støvmagnet.

 

Er dere flere som deler på ansvaret? Bevare husfreden med en rettferdig vaskeliste i kollektivet.

 

Få flere vasketips her: