Slik rengjør du kjøkkenapparatene

Flere av oss blir overrasket over hvor mange kjøkkenapparater vi har når vi først begynner å telle over dem. Men vet du egentlig hvordan du skal rengjøre alle? Her deler vi våre beste rengjøringstips.

Slik vasker du kjøkkenapparater.

Del 4 i vår «kjøkkenserie» setter søkelys på rengjøring av kjøkkenapparater. Disse apparatene representerer ofte ting i hjemmet man ikke tenker på burde vært rengjort. La oss derfor se nærmere på hvordan du kan rengjøre mirkobølgeovn, vaffeljern, kaffetrakter, blender og stavmikser.

Hvordan rengjøre mikrobølgeovn?

Mikrobølgeovnen er en trofast venn i en travel hverdag, og den største feilen vi gjør er å ikke vaske den etter bruk. Ofte blir det skippertak når matrestene har samla seg opp og satt seg godt fast. Men med disse tipsene blir den ren i en fei:

 • Tørk over med en fuktig klut
 • På vanskelige flekker kan du bruke Jif Skurekrem og en god mikrofiberklut
 • Husk å fjerne produktrester når du er ferdig med vasken
 • Det innvendige glasset kan vaskes med Jif Universal. Husk å bruke en mikrofiberklut som er egnet for vinduer

Vaske mikrobølgeovn.

For mer utdypende informasjon anbefaler vi deg å lese dette innlegget: Hvordan vaske mikrobølgeovn.

Hvordan rengjøre vaffeljern?

Selv om vafler er superenkle å lage, kan rengjøring av vaffeljern ofte være en utfordring. Rengjøringen deles i to deler: Utvendig og innvendig.
Når du skal vaske utenpå vaffeljernet starter du med å vaske over med en fuktig mikrofiberklut, før du tørker over med en tørr mikrofiberklut. Områder som har ekstra mye fett på seg kan ha nytte av Jif Skurekrem eller Jif Kjøkken. Spray litt på kluten, før du tørker over.

Husk at enkelte vaffeljern kan ha en emalje som ikke tåler kjemikalier, så det sikreste er å lese bruksanvisningen på originalesken før du vasker. Har du kastet denne, kan du prøve på et sted som ikke syns først for å se hvordan emaljen reagerer.

Når du skal vaske innvendig er det viktig å være enda mer forsiktig. Du kommer langt med å tørke stekeflaten med et tørkepapir, men pass på at tørkepapiret ikke loer.

Hvordan rengjøre kaffetrakter?

Av alle kjøkkenapparater, er kaffetrakteren den viktigste for veldig mange. Og en skitten kaffetrakter kan gi dårligere smak på kaffen. Derfor anbefales det at du vasker den hver fjortende dag om du bruker den mye. Bruker den den sjelden, trenger du ikke rengjøre den like ofte.

Mens noen anbefaler eddik til rengjøring av kaffetrakter, fraråder andre dette da det vil sette smak på kaffen. For å være på den sikre siden kan du bruke rensemiddel som er beregnet på kaffemaskiner. Dette får du kjøpt i de aller fleste dagligvareforretninger.

 • Bland rensemiddel med lunkent vann i vannbeholderen
 • Sett på maskinen og la det renne gjennom en gang
 • Gjenta denne prosessen uten rensemiddel, altså kun rent vann, to-tre ganger
 • Dette vil rense både trakteren og kolben

Hvordan vaske kaffetrakter?

Hvordan vaske blender og stavmikser?

Alle som har brukt en blender vet at det kan være vanskelig å komme rundt området hvor knivbladene er plassert. Dette er tipset for å rengjøre, uten at du kutter deg på skarpe blader:

 • Fyll blenderen eller stavmikser-beholderen halvfull med varmt vann
 • Tilsett Zalo – husk at en dråpe er nok
 • Ta på lokk og kjør blenderen i 15-20 sekunder
 • Stavmikseren kan du la holde på litt lenger
 • Skyll under springen med varmt vann

Få flere vasketips: