Effektiv vårrengjøring

Selv om ordet ”vårrengjøring” fort kan gi tanker om omfattende og tidkrevende arbeid, trenger du ikke bekymre deg for det. Moderne rengjøringsmetoder og vaskemidler gjør at selv en grundig vask ikke trenger ta så mye av tiden du helst vil nyte ute i vårsolen.

Rent hjem etter vårrengjøring.

Begynn gjerne med å slippe inn frisk luft i hjemmet ditt. Åpne noen vinduer i hver sin del av boligen for effektiv gjennomlufting i 5 til 10 minutter. Fjern alle løse tepper fra gulvene og heng dem ut over verandakanten. Ta også ut puter, pledd og andre tekstiler som har godt av å få seg en luftetur.

Tørk støv

Så er det frem med Jif Støvmagnet. Begynn å tørke øverst slik at støvet som du eventuelt ikke får med deg i engangskluten, faller nedover mot gulvet slik at du får det med deg når du tørker over der til slutt. Jif Støvmagnet kan brukes på alle flater, også elektronikk.

Brett engangskluten sammen når du skal ha den i hånden, eller fest den til moppen når du skal tørke støv på gulvflater. Bytt til ny når du merker at støvet ikke fester seg så godt lenger. Tørk godt over hyller, bilderammer og lamper – dette er tross alt vårrengjøring! Avslutt støvtørkingsdelen med å sveipe over gulvet. Har du tepper som ikke kan flyttes på, støvsuger du dem godt og vasker over eventuelle flekker med en fuktig mikrofiberklut.

Fjern flekker

Er du som folk flest, er det ikke bare støv som har samlet seg i løpet av vinteren. Småflekker her og der fjerner du med Jif Easy Wipe engangskluter. Gulvet vasker du med Jif Mopp + såpevann. Prøv Jif Allrent i variantene Frisk Duft eller Sitron – begge er pH-nøytrale og gir en forfriskende lukt av nyvasket hus eller leilighet.

Vårrengjøring av kjøkken og bad

Disse rommene er viktig å holde ordentlig rene siden det her fort kan utvikle seg bakterier. Begynn med å støvtørke før du vasker grundig over.

På kjøkkenet bør kjøleskap og komfyr vaskes ordentlig ut med henholdsvis Jif Kjøkken og Jif Ovn & Grill. Spray på og tørk av med en tørr mikrofiberklut eller kjøkkenpapir. Husk også toppen av skap – der kan det samle seg mye smuss som fjernes med spray og klut. Vask også inne i skap og skuffer dersom du har tid. Spesielt er det viktig der du oppbevarer matvarer. Les vår detaljerte kjøkkenguide for mer informasjon.

På badet er det viktig å få det hygienisk rent. Servant, toalett og dusj og/eller badekar bør vaskes grundig med Jif Baderom og en svamp eller mikrofiberklut. Fjern kalk og såperester på overflatene med en baderomsskrubb, og skyll av. I selve toalettskålen bruker du Jif WC Gel. Og helt til slutt tørker du over speilet med Jif Universal som motvirker flekker og dermed holder speilet pent lengre. Flere tips kan du finne i vår detaljerte baderomsguide.

Vårklar uteplass

Snøen har smeltet og alt ligger til rette for sene vårkvelder med venner og familie. Men før du dekorerer uteplassen med lys, pledd og puter, bør du gi den en real vask.

Start med å skylle overflatene med vann. En hageslange eller vann fra en vaskebøtte fungerer fint. Doser Jif Utendørsvask som anvist på baksiden av flasken. Finn frem en klut, mopp, svamp eller fille og fukt den godt. Vask over overflatene og la rengjøringsmiddelet virke i inntil 15 minutter. Er det sterk sol bør du unngå å vente mer enn 5 minutter – da kan vaskemiddelet tørke inn og gi skjolder.Skylld over med rent vann eller tørk over med en ren, fuktet klut. Tørk over med en tørr klut, fille eller håndkle.

Finn flere tips i vår guide til å vaske terrassen, og i vår guide til å vaske hagemøbler.

Få flere vasketips til vårrengjøringen her: