Vaske terrassen? Sånn gjør du det

Etter en lang vinter der terrassen har stått urørt, virker det kanskje som en stor jobb å gjøre den klar til varme sommerdager. Men å vaske terrassen krever faktisk ikke så mye arbeid som du kanskje tror. Slik gjør du det i en fei (og et par gnikk)!

Ren terrasse: Slik vasker du terrassen.

Snøen har smeltet, dagene blir lengre og temperaturen varmere. Tiden for å invitere venner og familie til hyggelige utekvelder er endelig her! Men før du setter ut utemøbler, puter og lykter, bør du gi terrassen en god vask.

Utstyr til terrassevask

 • Kost
 • Svamp, klut eller børste
 • Bøtte med vann eller hageslange
 • Jif Utendørsvask – et konsentrat utviklet for å fjerne pollen, støv, smuss, belegg og andre tøffe flekker fra utendørsflatene. Perfekt til grovrengjøring av terrassen!

Slik gjør du det

 1. Før du begynner å vaske terrassen eller plattingen, bør du fjerne møbler, potter, grill og andre gjenstander som står på den.
 2. Bruk en kost til å feie bort løvblad, pollen og annet rusk.
 3. Hell 1-2 korker Jif Utendørsvask (følg doseringsanvisningen på baksiden av produktet) i en bøtte med lunkent vann. Vask over gulvet med en svamp, klut eller børste.
 4. La såpen virke i inntil 15 minutter (maks 5 minutter om terassen er i direkte sollys og det er varmt i været).
 5. Børst over med en utendørskost for å fjerne grønske, smuss, svartsopp eller andre uønskede flekker på terassen/plattingen.
 6. Fjern såpen med bøtte med vann eller hageslange.
 7. Når terrassen er helt tørr, kan du sette ut møblene igjen. Det kan være lurt å også vaske utemøblene.

PS! Om du skal beise terrassen eller plattingen, er det viktig å vaske terrassen først. Vent med å beise til treverket har tørket helt for å unngå avflassing.

Når bør man vaske terrassen?

Du bør vaske terrassen etter hver vintersesong. Om pollen, smuss og løv får ligge for lenge, kan det nemlig gi flekker på treverket. Og selv om den ikke ser skitten ut, vil du garantert merke forskjellen når jobben er gjort.

Gjør gjerne jobben på en lett regnværsdag. Regnvannet vil bidra til å løsne skitten fra overflaten og sørge for at rengjøringsmiddelet ikke tørker inn.

 

Sånn – nå kan du sette deg ut med kaffekoppen og gjøre klar grillen. Nyt soldagene!

Flere vasketips fra Jif