Klargjøring av uteplassen: På tide å vaske hagemøbler

Vinteren har sikkert satt sine spor på hagemøblene, enten du har oppbevart dem ute i kulden eller inne i en støvete bod. Heldigvis skal det ikke mer til enn en real rengjøring før du kan nyte vår- og sommersesongen.

Hagemøbler vasket med Jif Utendørsspray og Jif Utendørsvask.

Mange av oss har vedlikeholdsfrie og værbestandige møbler som kan stå ute hele sesongen, men til tross for at hagemøblene skal tåle både vær og vind er det viktig å pleie dem riktig så de varer lenger.

Hagemøbler i plast og kunstrotting

Selv om kunstrotting er et holdbart plastmateriale som er tilnærmet vedlikeholdsfritt, anbefales det likevel å rengjøre de jevnlig så levetiden forlenges.

Den letteste måten å gjøre det på er å bruke Jif Utendørsspray. Spray over flatene og la produktet virke i noen minutter. Vask over med en ren klut eller spyl med hageslangen.

Hagemøbler i plast vaskes med Jif Utendørsspray.

Aluminiumsmøbler

Aluminium er et lett og vedlikeholdsfritt materiale som tåler vær og vind, og ikke ruster. For å gjøre klar utemøbler laget av aluminium kan du vaske dem enkelt med en ren klut og Jif Utendørsspray.

Vaske hagemøbler i teak

Teak er den mest holdbare tresorten og brukes derfor ofte i hagemøbler. Materialet inneholder en naturlig olje i treverket som tåler klimaendringer, og hindrer at fuktighet trenger inn. For å gjøre klar teakmøblene for sesongen anbefales det å først vaske dem med Jif Utendørssvask eller Utendørsspray, og deretter påføre teakolje for etterbehandling.

Hagemøbler av teak vaskes med Jif Utendørsvask.

Finn frem parasollen

Når solen først melder sin fulle ankomst er det ikke uvanlig at parasollen også hentes fram. Da er det viktig å huske at det ikke bare er utemøblene som trenger vedlikehold, også parasollen trenger en liten rengjøring. Også til dette fungerer Jif Utendørsvask og Jif Utendørsspray ypperlig. Det kan være lurt å impregnere parasollen etter vasken.

Passer du på å vedlikeholde og vaske hagemøbler riktig, så kan du nyte dem i mange år fremover. Nyt det fine været!

Flere vasketips: