Gode tips til vask av tak

Du vasker gulvet relativt ofte, og kanskje veggene også får seg en rengjøring i ny og ne. Men hvor ofte vasker du taket? Få tips til vask av tak her!

Hvor ofte husker du å vaske taket? FOTO

Det er forståelige at mange dropper takvasken fordi de er redd for å få skjolder i taket, og måtte male over for å få rent tak. Men hvis du vet hvordan du skal vaske trenger du ikke å bekymre deg.

Tips til takvasken

Den beste måten å minske faren for skjolder og flekker på, er uten tvil å rengjøre med tørrmopp. Jif Støvmagnet er tørre engangsmopper som tiltrekker seg støv, pollen og andre partikler. Bruk gjerne moppen fra Jif. Med teleskopskaftet kan du enkelt justere lengden slik at du når opp til taket.

Flekker i taket? Før du går løs med vann og såpe bør du teste et mindre synlig område av taket for å unngå skjolder du ikke får vekk. Lette flekker kan fjernes med en lett fuktet mikrofiberklut og rent vant. Tørk over med en tørr klut i etterkant. Husk å tørke utenfra og inn, slik at flekken ikke sprer seg.

Har taket ditt blitt såpass skittent at tørrmopping eller lett rengjøring med rent vann ikke hjelper noe, ja, da er det kanskje på tide å male det på nytt? Husk å vaske det ofte nok for å unngå at det blir så skittent igjen.

Hvor ofte bør du vaske taket?

Det kan være lurt å vaske taket i hvert fall én gang i året for å opprettholde godt inneklima i boligen. Det er selvfølgelig noen faktorer som spiller inn om du trenger å vaske oftere. For eksempel om du ofte fyrer i peisen eller tenner stearinlys, eller om dører og vinduer står mye oppe der pollen og veistøv kan komme lettere inn. Da kan det være behov for å vaske taket både om høsten og våren.

Normal mengde med skitt og støv er ikke farlig, men for mye kan føre til et dårligere inneklima. Dårlig inneklima kan føre til hodepine, konsentrasjonsvansker, tette luftveier i lengden, men også rennende øyne og tett nese på kort sikt.

Den beste tiden til vask av tak være på våren – så kanskje du skal inkludere det i vårrengjøringen?

Nå er det ingen grunn til å utsette takvasken mer. Uansett hvordan du velger å rengjøre er det lurt å gjøre det for å bevare et godt inneklima. Lykke til!

Få flere gode tips her: