Klar for grillsesongen? Slik får du en ren grill

Gode måltider utendørs er noen av vårens og sommerens beste stunder, og grillmat står selvfølgelig på menyen! Slik gjør du grillen klar før sesongstart og holder den ren og fin gjennom hele den varme årstiden.

Ren grill med Jif Ovn & Grill.

Enten du bruker gass eller kull er én ting sikkert – grillen må vedlikeholdes. En god start på årets grillperiode er å gå over grillen for å sjekke at den er i orden, og eventuelt reparere det som trengs.

I tillegg trenger grillen en vask etter en lang vinter. Fjern støv, gammelt smuss og – i verste tilfellet – matrester som er blitt liggende igjen etter fjorårets kokkelering. Følg instruksene nedenfor både ved starten av sesongen og i løpet av sommeren for en hygienisk og ren grill.

Utstyrsliste for ren grill

Svamp, mikrofiberklut, kjøkkenpapir og Jif Ovn & Grill – et effektivt rengjøringsmiddel mot hardt innbrente matrester og fett. Sprayen inneholder ingen ubehagelige gasser som kan irritere luftveiene ved bruk. Følg instruksene på emballasjen for mest effektiv bruk.

Rengjøring av kulegrill

Ta ut risten og legg i en stor balje eller i oppvaskkummen. Spray godt med Jif Ovn & Grill, og la virke i noen minutter. Her må du se an hvor møkkete risten er og beregne virketiden deretter. Ta så en svamp eller gammel oppvaskbørste og gni vekk smusset. Skyll godt med rent vann og la risten lufttørke. Du kan eventuelt rengjøre risten utendørs – legg da risten på et underlag som tåler å møkkes til, og bruk hageslangen til å skylle over.

Tørk over utsiden av kulegrillen med en fuktig mikrofiberklut. Spray Jif Kjøkken på eventuelle flekker. Tørk over med kjøkkenpapir etterpå.

Rengjøring av gassgrill

Tørk over utsiden med en fuktig mikrofiberklut. Ved behov sprayer du Jif Kjøkken på flekker og tørker vekk smusset med kluten. Bruk en tørr klut eller kjøkkenpapir for å tørke vekk fuktigheten og få en skjoldfri overflate.

Ta ut skuffen(e) under grillen. Tørk først vekk fett og skitt med kjøkkenpapir. Spray deretter med Jif Ovn & Grill og vask vekk resten av smusset med en svamp. Tørk godt over med en ren og fuktig klut. Det er lurt å legge aluminiumsfolie i bunnen, så blir det skuffrengjøringen enklere neste gang.

Ristene rengjøres på samme måte som beskrevet for kulegrillen.

Flere gode vasketips finner du her: