Hold grillen like ren som kjøkkenet

Sommeren er tiden for utendørsmatlaging, men å holde et hygienisk kjøkken under åpen himmel kan by på utfordringer. Her er noen enkle vasketips å ta med ut til grillen.

Ren grill på veranda som nettopp har blitt vasket.

Å holde grillen ren og hygienisk kan være vanskelig. Innbrent fett, sot og fuglemøkk er ikke uvanlig rundt grillen. Som ikke det er nok, står kanskje grillen et stykke unna kjøkkenkrana så vaskingen blir ekstra tung og tidkrevende.

Grunner til å vaske grillen

Den høye varmen gjør at grilling i bunn og grunn er hygienisk, men selv om sot og innbrent fett kanskje ikke er farlig, er det svært uappetittlig både når det kommer til smak og utseende. Du kan få bort mye med børste og skrape, men for et skikkelig rent resultat uten å bruke mye tid og krefter trenger du Jif Ovn & Grill.

Slik vasker du grillen

Jif Ovn og Grill er laget for å løse opp selv de vanskeligste fettflekkene uten å danne ubehagelige avgasser. Ta ut grillristen og spray den med Jif Ovn og Grill. Unngå å spraye ned i selve grillen og unngå at sprayen kommer i kontakt med høy varme. Dette gjelder både gass- og kullgrill.

For de mindre flekkene lar du sprayen virke et kvarter før du tørker av med en fuktig klut. For større og vanskeligere flekker lar du sprayen virke inntil en time. Er det snakk om store klumper med innbrent fett, er det lurt å skrape bort mest mulig før du begynner med sprayen.

Ikke glem å vaske rundt grillen

Selv om de mest synlige flekkene er på grillen, må du ikke glemme å vaske andre flater som brukes under matlagingen. Du har sikkert et sted ved grillen der du marinerer kjøtt eller kutter grønnsaker. Spray disse flatene med Jif Kjøkken.

Jif Kjøkken er en spray med aktive ingredienser som løser opp fett og matrester. Sprayen inneholder også ActiveShield som danner et beskyttende belegg slik at matrester ikke fester seg så lett.

Tips for vasking av bord

Sist, men ikke minst viktig: Husk å vaske spisebordet. Enten du spiser ute eller inne, vil du ha det rent på middagsbordet. Men å spise ute byr på noen tilleggsutfordringer. For det første er bordet mer utsatt for fuglemøkk, pollen og svevestøv enn det stuebordet er. For det andre tillater folk seg gjerne å søle litt mer utendørs. Om du har vært på et utendørs skaldyrslag, kjenner du sikkert igjen dette.

For et skinnende rent hagebord tørker du over med Jif Easy Wipe Engangskluter før du dekker opp til sommerfest.

Les også: