Klargjøring av uteplassen: På tide å vaske hagemøbler

Vinteren har sikkert satt sine spor på hagemøblene, enten du har oppbevart dem ute i kulden eller inne i en støvete bod. Heldigvis skal det ikke mer til enn en real rengjøring før du kan nyte vår- og sommersesongen.

Husk å vaske hagemøbler slik at familien kan kose seg. FOTO

Mange av oss har vedlikeholdsfrie og værbestandige møbler som kan stå ute hele sesongen, men til tross for at hagemøblene skal tåle både vær og vind er det viktig å pleie dem riktig så de varer lenger.

Hagemøbler i plast og kunstrotting

Den letteste måten å vaske plastmøbler på er å bruke Skurekrem. Påfør Jif Skurekrem, og bruk gjerne en gammel oppvaskbørste til å vaske. Til slutt vasker du over med en ren klut eller spyl de direkte med hageslangen.

Har du rottingmøbler anbefaler vi å bruke Jif Allrent. Selv om kunstrotting er et holdbart plastmateriale som er tilnærmet vedlikeholdsfritt, anbefales det likevel å rengjøre de jevnlig så levetiden forlenges. Vask skånsomt over med en børste og Allrent og spyl av med vannslangen.

Aluminiumsmøbler

Aluminium er et lett og vedlikeholdsfritt materiale som tåler vær og vind, og ikke ruster. For å gjøre klar utemøbler laget av aluminium kan du vaske dem enkelt med såpevann.

Vaske hagemøbler i teak

Teak er den mest holdbare tresorten og brukes derfor ofte i hagemøbler. Materialet inneholder en naturlig olje i treverket som tåler klimaendringer, og hindrer at fuktighet trenger inn. For å gjøre klar teakmøblene for sesongen anbefales det å først vaske dem med teakrengjøring, og deretter påføre teakolje for etterbehandling.

Finn frem parasollen

Når solen først melder sin fulle ankomst er det ikke uvanlig at parasollen også hentes fram. Da er det viktig å huske at det ikke bare er utemøblene som trenger vedlikehold, også parasollen trenger en liten rengjøring. Her holder mildt såpevann i massevis, og det kan være lurt å impregnere parasollen etter vasken.

Passer du på å vedlikeholde og vaske hagemøbler riktig, så kan du nyte dem i mange år fremover. Nyt det fine været!

Flere vasketips: