Hvordan vaske kjøkkenfronter?

Hakke, steke, koke. Åpne skapdører, skuffer. Lukke dem igjen. Ja, få steder er like mye brukt som kjøkkenet, og da er det ikke rart det blir skittent. Benkeplaten får mye oppmerksomhet, men hvor ofte får kjøkkenfrontene se rengjøringskluten? Her får du våre beste tips til vask av kjøkkenfronter.

Hvite, rene kjøkkenfronter.

Del 2 i vår «kjøkkenserie» retter blikket mot hvordan man kan vaske kjøkkenfronter på best mulig måte. Vi bruker mye tid på kjøkkenet, og det er heller ingen tvil om at vi legger mye tanke i hvordan kjøkkenet vårt skal se ut. Det er mange ting å vurdere når man pusser opp et kjøkken, og rengjøring er ofte en faktor. Er fingeravtrykk synlige – og hva med skitt og flekker? Blir det fort riper? Hvor lett er det å holde rent? Ja, det er nok av ting å ta stilling til, men vaskes må det.

Høyglans vs. matte kjøkkenfronter

Den lyse stilen er godt tatt imot av oss i Norden og det florerer av flotte bilder av kjøkkeninnredninger med overflater i høyglans. Like mye diskuteres det i ulike forum om fordeler og ulemper med kjøkken i høyglans. Mens noen er bekymret for riper, fingermerker og at skitt skal synes på de blanke overflatene, er andre bastante på at det er bedre fordi det er lettere å holde rent enn kjøkken med matte overflater.

Uansett hvilken side av denne diskusjonen du står på, må kjøkkenfrontene rengjøres, for det vil komme både fingermerker, smuss, matos og fettflekker på et kjøkken. Til daglig rengjøring holder det lenge med en ren, lett fuktet mikrofiberklut. Men for å fjerne fettflekker og matos kan det være behov for vaskemidler i tillegg.

Vaske kjøkkenfronter med Allrent

Vi anbefaler Jif Allrent til både høyglans og matte kjøkkenfronter. Allrent er høykonsentrert – redusert vannmengde i produkt + mindre emballasje = redusert utslipp av klimagasser fra transport. Vaskemiddelet er i tillegg pH-nøytralt, skånsomt og effektivt. Det er viktig at du bruker en ren og god klut som ikke skurer overflaten.

Straks du har vasket tørker du over med en tørr klut. Da fjerner du overflødig fuktighet som vil kunne synes som skjolder. Dette er et spesielt viktig steg til matte kjøkkenfronter. Vi kan anbefale å tørke med en mikrofiberklut for glass/speil.

Ps. Alle lakkerte overflater er sårbare for småriper og skader, unngå derfor å bruke grove rengjøringsmetoder som for eksempel stålull. Det vil skape riper og skade kjøkkenfrontene.

Er du en av de som som har fått tips om å bruke Jif Skurekrem på kjøkkenfronter og er fornøyd med resultatet, er det viktig at du bruker en svamp når du rengjør. Det er for å unngå at du skrubber for hardt – noe som kan resultere i riper.

Les også: Hvor ofte husker du å vaske kjøkkenskap?

Få flere gode tips til vask av kjøkkenet: