Gjør du disse tabbene når du vasker vinduer?

Å vaske vinduer er ikke så vanskelig, men likevel er det noen feil man kan gjøre. Vet du om disse? Eller må du kanskje lære opp noen andre hvordan man vasker vinduer? Da kan du sende denne listen.

Unngå disse tabbene når du vasker vinduer

1. Du bruker for mye såpe

Hvor mye såpe du trenger for å vaske vinduene avhenger av hvor stor bøtta er og hvor mye vann du har, samt hvor skitne vinduene er. Som oftest trenger du mye mindre enn du tror – så følg doseringsanvisningen bak på produktet for å få riktig mengde. For mye såpe kan nemlig etterlate et grått lag på vinduet, i tillegg til at det kan være vanskelig å få med seg alt skummet med nalen.

Er vinduene såpass skitne at du må dosere litt mer, kan det være lurt med en ekstra vaskerunde med rent vann for å få bort såperester.

2. Du bruker nalen feil

Nalen er et magisk verktøy når man vasker vinduer, men det er fort gjort å bruke den feil. Det viktigste du må huske på er vinkelen. Holder du i feil vinkel, etterlater du vann i enden – og får skjolder på vinduene.

Riktig fremgangsmåte for vinduvask (med nal):

  1. Begynn til venstre på vinduet. Før nalen vertikalt fra topp til bunn helt inntil vinduskarmen. Tørk med en tørr mikrofiberklut for å fjerne vaskevann fra venstre side av vinduskarmen.
  2. Deretter fører du nalen horisontalt fra topp til bunn mot høyre side av vinduet.
  3. Tørk av hele vinduskarmen med tørr mikrofiberklut for å fjerne vaskevann fra karmen.

3. Du bytter ikke vann ofte nok når du vasker vinduer

Skitne vinduer = skittent vann (og omvendt). Det sier seg selv, så da er det lurt å bytte vann et par ganger under vindusrengjøringen. Det kan også lønne seg å ha en glassklut tilgjengelig når du vasker. På den måten kan du tørke bort skittent vann som legger seg i karmen.

Er det mye forurensing og flekker på vinduene, bør du bytte vann en ekstra gang før du vasker videre, så du ikke drar med deg skitten.

4. Du vasker vinduer i sollys

Det er ofte når sola skinner at man ser hvor skitne vinduene faktisk er – men det betyr ikke at du bør setter i gang med vindusvasken øyeblikkelig. Har vinduene blitt varmet opp av solstrålene gjennom dagen, og solen fortsatt skinner på sitt sterkeste, risikerer du at vannet tørker før du får vasket vinduene ferdig.

Så når er det egentlig best å vaske vinduer? På en grå dag med noen varmegrader!

5. Du vasker ikke ofte nok

Er vindusvask forbeholdt vårrengjøringen? Da vasker du mest sannsynlig for sjeldent. Hvor ofte du bør vaske vinduer avhenger litt av beliggenheten – bor du på landet eller i bykjernen? Er det mye trafikk utenfor, så vil selvfølgelig også vinduene bli skitne raskere. Men generelt sett bør du vaske vinduene 2-4 ganger i året.

Flere gode tips fra Jif