7 gode tips til et rent bad

Badet er ofte det rommet man føler størst behov for å holde rent. Med riktige produkter går vaskingen raskt. Forsøk å vask badet ordentlig en gang per uke og ta hverdagsrengjøringen innimellom det. Her er oppskriften på ukesvasken!

Rent bad - her får du tips til vask av bad. FOTO

1. Start med toalettet

Start så med å sprute et rengjøringmiddel for toalett oppunder kanten i toalettet og la det virke i 30 minutter.

Bruk: Jif WC Gel

2. Vask dusj/ badekar

Fortsett med vasking av dusj og/eller badekar. Bruk dusjhodet til å spyle vann over alle flatene som skal rengjøres. Spray på rengjøringsmiddel for baderom, la den virke i noen minutter og tørk av med en fuktet mikrofiberklut. Vask over baderomsflisene med en svamp eller skrubb. Husk å fukte området og det du vasker med før du begynner å vaske.

Bruk: Jif Baderom

3. Fjern støv

Fjern støv fra utsiden av toalettet, spray deretter rengjøringsmiddel og tørk av med en lett fuktet mikrofiberklut. Bruk gjerne engangsklut på de mest skitne områdene som for eksempel på og under toalettringen. Alternativt kan du tørke av rengjøringsspray med tørkepapir som du kan kaste i avfallsbøtten etterpå.

Bruk: Jif Støvmagnet, Jif Baderom, Jif Easy Wipe

4. Vask servanten

Fortsett så til servanten. Sprut skurekrem på overflaten og bruk en svamp til å fordele den. Tørk av med en fuktet mikrofiberklut til alle rester av skurekremen er borte.

Bruk: Jif Skurekrem, Jif Easy Wipe

5. Vask glassoverflater

Spray et vaskemiddel for glass og andre blanke flater på speil, armatur og skapdører og tørk av med en tørr mikrofiberklut for glass. Vaskemetoden er viktig, så vær oppmerksom på hva du bør unngå for et skjoldefritt resultat.

Bruk: Jif Universal Spray eller Jif Easy Wipe

6. Rengjør toalettsålen

Nå har rengjøringsmiddelet i toalettet fått virke en god stund, og det er på tide å rengjøre toalettskålen. Bruk toalettbørsten til å skrubbe ordentlig overalt inni toalettet og rens til slutt alt ved å spyle ned. Har du tid til en litt grundigere vask? Få et skinnende resultat ved å vaske toalettet i 5 enkle steg.

7. Vask baderomsgulvet

Gå til slutt over baderomsgulvet med en tørrmopp festet til moppestativet for å samle opp støv og hår – anbefales også til hverdagsvaskingen innimellom. Når støvet er borte, våtmopper du til slutt over baderomsgulvet. Bruker du riktig utstyr og teknikk, kan du få rene gulv i en fei.

Bruk: Jif Mopp, Jif Mikrofibermopp eller Jif Engangsvåtmopp 

Få flere vasketips her: