Vaske toalettet i 5 enkle steg

Å vaske toalettet er en oppgave mange utsetter så lenge de kan, for ja, det kan være tidkrevende. Men bare sett i gang! Følg disse fem stegene neste gang for et skinnende rent resultat.

I del 5 av vår baderomsserie handler det om toalett. Å få det hygienisk rent står i fokus. Toalettet skal både lukte godt og se rent ut.

1. Tørke støv

Det er en tommelfingerregel: Tørt før vått. Hvis det er mye støv på toalettet bør du ta en runde med mikrofiberklut eller Jif Støvmagnet for å unngå at støvet klumper seg når du vasker med vått senere.

2. Hell i toalettrens

For at WC-rensen skal få nok tid til å virke, er det lurt å helle den i toalettet så tidlig som mulig. Slik sparer du også tid når du vasker resten av badet. Påfør Jif WC Gel langs kanten på doskåla og i våtsonen, og la den virke etter anbefaling på emballasjen.

3. Vaske overflater på toalettet

Mens du venter, kan du vaske videre. Start med det som er minst skittent og jobb deg nedover på listen. Nedtrekksknapp, lokk, cisterne, sete og kanten under setet kan vaskes med en fuktig mikrofiberklut eller Jif Easy Wipe. Husk å brett kluten flere ganger for å alltid vaske med rene overflater.

Dersom du har brukt mye fuktighet bør du tørke over til slutt med en tørr klut for å bli kvitt overflødig vaskemiddel og vann.

4. Vaske ferdig toalettskålen

Når WC-gelen har fått nok virketid, fortsetter du på skålen. Bruk toalettbørsten til å vaske godt rundt og nedi doen. Rist vannet godt av børsten før skylling. Husk å lukke setet før du trekker ned.
Deretter kan du bruke en Jif Easy Wipe til å tørke oppunder kanten der det kan være vanskelig for å komme til med en toalettbørste.

5. Vaske eller bytte toalettbørste?

Ta en titt på dobørsten din – trenger den en vask, eller må den kanskje byttes ut? Selv om den ikke brukes andre steder enn toalettet trenger også den jevnlig vask. En ren dobørste vil rengjøre bedre.

Vaske toalett med klor

Det er strengt tatt ikke nødvendig å vaske toalettet med klor hver gang du rengjør, men en gang i ny og ne er å anbefale. Klorin har en desinfiserende effekt og vil bidra til å drepe bakterier og sopp som kan samle seg. Spesielt etter omgangssyke kan det være virus og bakterier på toalettsetet – og servant, badekar og lignende – som kan rengjøres med Klorin.

PS! Hvis du først skal bruke Klorin bør toalettbørsten også få en vask. Legg den i en blanding av klor og vann, og spyl med rent vann etter. Husk alltid å følge doseringsanvisningen når du vasker med klor.

 

Flere tips til vask av bad? Les mer her