Tidenes vaskehack – WC gel i dusjen?

WC gel er kanskje ikke noe du automatisk velger når du skal vaske dusjen, men du har kanskje fått med deg utallige kjerringråd om at det funker? Vel, det gjør faktisk det!

Dusjdører vaskes med Jif WC-Gel.

Det finnes omtrent like mange ulike vaskemidler til ulike formål, som det gjør av kjerringråd for vasking. Noen av dem er så som så – mens andre faktisk funker. Vi har kommet over flere tips om å bruke WC gel for å vaske dusjen, og nå bekrefter vi at det er et effektivt rengjøringsmiddel i dusjen.

Les også: Gode tips til vask av fliser

Kalk og såperester i dusjen – nei, takk

Å måtte gnikke og gnu lenge på dusjveggene for å få vekk kalk og inngrodde såperester, er ikke uvanlig. Er dette noe du har sett deg lei av? Gi veggene en sprut med WC gel for å vinne kampen mot den skitne dusjen.

Jif WC gel har en effektiv formulering med lav pH-verdi, og er tyktflytende slik at den holder seg på overflaten for å sikre lengre kontakttid med overflaten for å enkelt fjerne smuss, skitt og kalk! Og ja, den fungerer også til rengjøring av dusj, dusjdører og flisene i dusjen.

NB! Husk alltid å sjekke med leverandørens anbefalinger om det er særskilte anbefalinger for materialene i din dusj, fliser eller dusjdørene.

Hvordan vaske dusjen med WC-Gel?

  • Påfør Jif WC gel fra topp til bunn i dusjen, på dusjdører og fliser. Fordel eventuelt produktet utover med en svamp for å sikre at hele overflaten dekkes.
  • La løsningen virke i 5 minutter og skyll av.

For å sikre best mulig resultat er det nyttig å bruke en fuktet svamp for å bidra med litt skureeffekt for å fjerne kalk og kalksåpe fra overflatene.

Les også: Slik vasker du fuger på badet

Gode rutiner og vaner for vask av dusjen

Dusj, toalett og fuger er områder som er spesielt utsatt for bakterievekst på badet. Men med gode vaskerutiner og hyppigere rengjøring vil du unngå at vanskelige flekker setter seg. Enklere rengjøring er hyggeligere rengjøring.

I tillegg anbefaler vi å rense sluket ofte slik at du unngå at det tetter seg med hår og såperester, og at det oppstår vond lukt. Jif Avløpsåpner er en ekspert på å løse opp hårrester og er effektiv for forebygging av tette rør.

NB! Avløpsåpneren skal kun benyttes til rør, og ikke i toalettet. Husk også å bruke vaskehansker og øyevern.

Trenger du flere tips til vask av bad?