Hvordan vaske speil? 3 ting må du unngå

Å vaske speil er ikke vanskelig, men feil vaskemetode kan etterlate den ellers så blanke overflaten med stygge striper og skjolder. Vi deler gode tips til hva du bør holde deg unna om du ønsker et skjoldefritt speil.

Nyvaskede speil i entré.

I del 4 av vår baderomsserie handler det om speil. Her ser vi på de vanligste tabbene du helst bør unngå – og hva vi kan gjøre i stedet.

3 ting du må unngå når du skal vaske speil:

1. Det finnes dessverre ikke ett produkt som kan rengjøre alle verdens flater. Selv om du er fornøyd med kjøkkensprayen eller baderomssprayen, vil de ikke være de beste til å vaske speil med. De er nemlig utviklet til å rengjøre spesifikke ting med målrettet kraft. Velg derfor riktig vaskemiddel ut fra hva du skal vaske – for eksempel er Jif Universal perfekt til rengjøring av blanke overflater som speil og glass.

2. Det kan ofte friste å bruke den samme kluten du nettopp har brukt til å rengjøre resten av badet med, men det blir jo ikke rent med skitten klut. Bruk derfor alltid en ren klut når du skal vaske speil for å unngå å overføre gammelt smuss på speilet. Husk også å bruke en klut spesialtilpasset for vask av glass og speil.

3. Det sier seg kanskje selv at det viktigste med et rent speil er at det ikke blir noen striper eller flekker etter rengjøring. Så for å vaske det mest mulig effektiv er det lurt å gjøre det organisert. Tørk speilet i rette linjer slik at du er sikker på at du får vasket hele overflaten.

Hvordan bruke Jif Universal?

Å bruke Jif Universalspray er ingen hokuspokus – hold sprayen omtrent 20 cm fra speilet når du sprayer – eller spray direkte på kluten du skal vaske med. Vask speil og vips – rent speil! Husk å ikke bruk mer rengjøringsspray enn nødvendig.

Visste du forresten at våre skumdyser reduserer mengden spraytåke med 93 prosent sammenlignet med en vanlig spraydyse? Vi har i tillegg valgt ut nøye ingredienser og byttet til en mildere duft for å gjøre sprayen mer skånsom for deg.

Flere vasketips?