Vaske bilen innvendig på enkelt vis

Det spiller liten rolle at bilen din er dødskul, hvis nybilfølelsen har forsvunnet fordi den er skitten innvendig. Men det skal ikke så mye til for å få ren bil og et bedre inneklima. Her får du gode tips for å vaske bilen innvendig.

Kvinne vasker bilen innvendig.

Noen ganger er det nok å bare tømme bilen for søppel og riste mattene for at bilen skal være ren nok. Andre ganger må du legge inn litt mer innsats. Kanskje har du måttet ta med deg frokosten i bilen, en kaffe på farta, eller at de minste har spist – og selvfølgelig sølt. Slikt blir det flekker av. I tillegg vil søle og sand fra skoene etterlate seg skitt rundt omkring. Men med de riktige hjelpemidlene trenger ikke bilvasken å ta så lang tid!

Start med å tømme bilen

Det finnes en hel masse ulike produkter du kan bruke for å få bilen ren igjen, men det enkleste er ofte det beste. Og mest sannsynlig har du alt du trenger for å få ren bil i hjemmet ditt allerede.

Start med å tømme bilen for søppel, tomflasker og det som har blitt igjen og aldri fjernet. Alle har alltid noe som man skal “ta neste gang”. En tom bil vil gjøre rengjøringen mye lettere, så slipper man å flytte ting fra side til side.

Så kan du ta ut mattene, riste dem ute, og deretter støvsuge der du kommer til. Når det kommer til støvet ellers, kan vi tipse om Jif Støvmagnet. Den fungerer veldig godt til støvfjerning siden den trekker til seg støv ved at kluten lades med statisk tiltrekningskraft ved friksjon mot underlaget. Smart, ikke sant?

Fjerne flekker i bilen

Med mindre du har strenge regler i bilen, vil det komme en flekk eller to. Løsningen er å ha Jif Bil-Wipes liggende i bilen. Da kan du enkelt rengjøre seter, ratt, dashboard og andre flater for søl, støv og smuss.

Vaske vinduer innvendig

Det er ikke alltid tilstrekkelig med utvendig vindusvask for å få skinnende rene vinduer. Spray på Jif Universal og finn fram en mikrofiberklut for glass. Et godt tips er å fukte kluten lett – ikke la den være for våt. Tørk over med en tørr klut for å fjerne potensielle skjolder.

Et siste tips; ikke bruk redskaper med skarpe kanter som kan skade interiøret eller rengjøringsmidler som kan etterlate flekker. Sånn, nå bør nybilfølelsen være tilbake og bilen klar for den strake veien!

Tenger du flere vasketips?