Vaske badekar: Skinnende rent resultat

Badekar er ren luksus for kropp og sinn, men som alt annet blir også badekaret skittent over tid. Les våre beste vasketips før du skal vaske badekaret.

Badekar vaskes med Jif Baderom Spray.

I del 3 av vår baderomsserie handler det om badekar. Det er noe spesielt med å kunne ta seg et deilig, varmt bad på kvelden etter en slitsom hverdag og bare puste ut alt stresset. For mange foreldre er også badekaret en del av kveldsrutinen for de små før leggetid.

Men som alt annet blir også badekaret skittent over tid. Såperester, fettstoffer og hudrester kan legge seg rundt sluket og langs kanten. Det er ikke alltid like lett å se dette smusset, men det er der.

Vaske ulike typer badekar

Badekar kommer i ulike materialer. De vanligste er porselen, akryl, glassfiber og stål. Det er nemlig overflatematerialet som bestemmer hvordan badekaret bør vaskes. Slik vasker du badekar av ulike materialer:

Vaske akryl-badekar

Badekar i akryl er enkle å rengjøre og kan gjøres i tre enkle steg. Spray Jif Baderom i badekaret og skrubb forsiktig med en myk børste, svamp eller mikrofiberklut. Skyll med rent vann, og avslutt med å tørke overflaten med en tørr klut. På den måten unngår du både misfarging og at det danner seg belegg på overflaten.

Vaske glassfiber-badekar

Glassfiber er et lettstelt og slitesterkt materiale og tåler derfor skrubbing godt. Bruk Jif Baderom til å vaske badekaret. Spray på, skrubb med en myk svamp eller mikrofiberklut og skyll godt etterpå.

Har du ikke vært så flink med rengjøringen tidligere, kan de være vanskelig å få bort belegget som har satt seg i badekaret. Da kan du bruke Jif Skurekrem. Den kraftige, men likevel skånsomme formuleringen fjerner vanskelige flekker, smuss og kalk – uten å ripe.

Vaske porselen-badekar

Mange velger porselen fordi det er kjent som et slitesterkt materiale og rengjøringen er enkel. Men med feil behandling kan det etterhvert bli vanskeligere å rengjøre badekaret. Bruk aldri vaskemidler med klor, syre eller andre sterke kjemikalier når du skal vaske porselen. Baderomssprayen vasker bort kalk og smuss og etterlater et skinnende rent badekar.

Vaske stål-badekar

Disse badekarene har en ekstremt holdbar overflate som er motstandsdyktig mot sprekker og riper, og er mer holdbar enn akryl og støpejern. Det første du bør notere deg er at stål ikke bør vaskes med syreholdige vaskemidler. Også her kan du bruke Jif Baderom.

Uansett om du har et frittstående badekar eller et som er innebygget og helt inntil veggen, så vil det være behov for å vaske fuger. Her får du våre beste tips til vask av fuger.

Flere tips til vask av bad finner du her: