Måten du lever på påvirker hvor mye støv du har hjemme. Rart? Men sant. Jo flere dere er, desto større er sjansen for hybelkaniner. Og legger du husdyr med i denne miksen, ja, da blir det mer å rengjøre. Men vi skal verken skylde på husdyr eller menneskene som bor der, for interiør kan også påvirke støvmengden du har i hjemmet.
Mindre støv hjemme?
For å tørke mindre støv, er det flere ting du kan gjøre som reduserer støvmengden du har i hjemmet. Her får du noe å tenke på:
- Tenk på hva slags materialer du har hjemme. For eksempel så samler skinn mindre støv enn en sofa i stoff. Tepper, puter og tunge gardiner er også store støvsamlere.
- Hvor har du klærne dine? Forhåpentligvis er de i et skap og ikke slengt utover gulvet hele tiden – og da bør de være i en lukket garderobe eller brettet i skuffer. Åpne garderobeløsninger samler overraskende mye støv.
- Unngå å bruke utesko inne. Disse bør ha en fast plass i yttergangen for å ikke dra med seg unødvendig skit inn i resten av hjemmet.
- Å holde det ryddig og ha ting på faste plasser, samt regelmessig rengjøring vil selvfølgelig også føre til at du har mindre støv å tørke.
Tørke støv riktig
Man skulle tro at det bare var ‘rett fram’ å tørke støv, men du kan faktisk gjøre feil. Bruker du feil hjelpemidler kan de dra med seg skitten rundt, istedenfor å fjerne den. Det viktigste du må huske på er: Tørt fjerner tørt, vått fjerner vått. Skal du fjerne støv, er det derfor best å bruke tørrmopp.
Start i høyden og vask deg nedover, for det vil alltid noe støv som vil virvle nedover. Tørk over bokhyller, karmer, kommoder, TV, stereoanlegg, persienner og bilderammer. Her kan du gjerne bruke Jif Støvmagnet som er statisk og tiltrekker seg støv – akkurat som en magnet! Den kan brukes for hånd til de fleste flater, eller under Jifmoppen til gulv. Og Jif Mikrofibermopp som holder godt på støv, smuss og partikler.
Hvor ofte du bør tørke støv varierer fra hjem til hjem; hvor mange dere er i husstanden, om dere har husdyr og andre faktorer som interiør, men det kan være verdt å huske at jo oftere du gjør det, desto færre skippertak blir det senere.