4 tips: rent til jul i rekordfart

Jula er full av hyggelige stunder med familie og gode venner, men det fører også med seg rot og skitt. Det er ikke alltid vi har like god tid til å vaske, men litt tid finner man alltid. Her får du våre beste tips til å vaske huset i rekordfart.

Vask huset så det blir rent til jul. FOTO

Selv det mest kaotiske hjemmet kan raskt virke trivelig og innbydende før gjestene kommer. Få det rent til jul ved å følge disse enkle tipsene, og prioriter riktig.

1. Inkluder resten av familien

Det sier seg selv at vaskejobben går mye raskere om flere er involvert, men det kan også bli kaos om man ikke fordeler oppgavene godt. For å unngå at man ender med å gå i føttene på hverandre bør du ta ansvaret for å fordele vaskeoppgaver til hver enkelt.

2. Start med rom som er synlig skitne

At kjøkkenet og toalettet er skitne er vanskelig å skjule. Prioriter derfor vasken av disse rommene først. På kjøkkenet kommer du langt med å tørke over bord, benkeplate og andre synlige overflater. Mens på badet skal det ikke mer til enn en liten vask av speilet, vasken og toalettet. Her er tørrwipes og våtwipes gull å ha.

3. Gulvflater

Kost og feiebrett er et redskap som ofte går i glemmeboken, men som er praktisk og effektivt for rengjøring av gulvflater. Med feiekosten fjerner du smuler og biter, før du vurderer om du må tørr- eller våtmoppe gulvet.

Den beste huskeregelen når du skal vaske er at du stort sett skal fjerne tørt med tørt, og vått med vått. Husk:

4. Organisering er gull verdt

Det er kanskje sent å begynne å organisere i hyller og skap om du leser dette for å få kjappe vasketips rett før du får besøk, men det er absolutt noe du burde sette av tid til. Når alt har en fast plass blir det lettere å rydde bort tingene raskt. Kanskje du også finner litt ledig plass i et skap der du skal stue vekk rot som ikke har noe fast plass – som du selvfølgelig rydder senere. Vi har samlet noen ryddetips som gjør at du får orden i systemene en gang for alle.

Vask bør prioriteres over rot, men husk å være litt avslappet på det. Det er faktisk ikke så ille å komme hjem til noen som ikke har det helt “shinet”. Hjemmekoselig, er det ikke det det heter?

Få flere vasketips her: