Ryddetips: Ryddig hjem på 1-2-3

Noen er flinke til å rydde regelmessig, men mest sannsynlig er ikke du en av dem når du har havnet her, på jakt etter gode ryddetips? Ta det med ro, du er ikke alene! Her deler vi våre beste ryddetips slik at du kan få et ryddig hjem.

Ryddig hjem.

1. Legg det inn i kalenderen

Du trenger ikke vente til det er helt kaos i hjemmet før du går i gang med den store ryddesjauen. Sett av tid i kalenderen og inkluder resten av husstanden.

Det er heller ikke sikkert dere rekker å rydde alt på en dag, så vær forberedt på at det kan bli litt kaos under prosessen – men det blir bra til slutt! Det kan være lurt å lage en oversikt med ulike oppgaver og fordele slik at alle bidrar i ryddeprosessen.

2. Forberede deg mentalt

Å rydde betyr ikke bare at du skal flytte ting fra et sted til et annet. Å rydde kan også bety at du må kvitte deg med noen ting. Og her får “et møblert hjem” en helt annen betydning – nemlig at du har for mange ting i hjemmet.

Trenger du alt? Kanskje du kan selge unna en del som ikke brukes? Og gi bort det som ikke kan selges. Mindre nips tilsvarer mindre rydding neste gang. Ikke tenk at du kvitter deg med masse ting, legg fokuset heller på at du beholder kun det du trenger.

3. Riktig utstyr før du går i gang

Tidligere har du kanskje ryddet rom for rom, men ekspertene anbefaler annerledes. KonMari-metoden fra ryddeeksperten Marie Kondo handler om å sortere etter kategorier og sette alt på faste plasser. Det krever litt tilvenning, men etter hvert går det på automatikk og du vil bruke mindre tid på å rydde.

For å komme i gang med denne metoden er det lurt å ha alt du trenger på plass. For å få orden i rotet kan det være lurt å ha klart kurver, esker og bokser i alle varianter til å sortere småtteri i. Ha også klart pappesker eller søppelsekker til det du ikke skal spare på.

Når du først er i gang med å rydde så kommer du til å oppdage masse støv i kriker og kroker, så ha riktig vaskeutstyr tilgjengelig. Regn med at du trenger noen rene kluter. Jif Støvmagnet som tiltrekker seg støv og Jif Easy Wipe som kan vaske vekk flekker, kan også være lurt å ha klart.

Rydding kan føles som å gå i gang med trening i januar, men i motsetning til trening er det ikke så vanskelig å gjennomføre. Og lager du et godt system som fungerer for deg, trenger du ikke rydde like ofte som man burde trene for å få ønsket resultat.

Flere tips finner du her: