4 potensielle bakteriebomber på kjøkkenet

Selv på det reneste kjøkkenet kan det skjule seg bakteriebomber – ofte på steder du ikke tenker over. For å unngå at usynlige bakterier sprer seg, bør disse fire stedene få en ekstra vask neste gang du tar kjøkkenrengjøringen.

Husk å vaske disse stedene for å unngå bakterier på kjøkkenet. FOTO

1. Kjøkkenvasken

Man skulle kanskje tro at vasken er det reneste stedet på kjøkkenet med så mye vann og oppvaskmiddel som renner der. Og det er nettopp fordi den ser ren ut at vi ofte glemmer å rengjøre oppvaskkummen ordentlig. Bare fordi du ikke ser bakterier så betyr det ikke at de ikke er der.

Matrester, fett, støv, såpe og hår skylles ned i rørene våre hver dag, og undersiden av sluket er derfor et perfekt avlssted for bakterier på kjøkkenet. Derfor kan det være lurt å bruke Jif Avløpsåpner regelmessig for å rense sluket, forhindre vondt lukt og ikke minst for å forebygge tette rør.

2. Oppvaskbørsten

Oppvaskbørsten brukes selvfølgelig til rengjøring, men det betyr ikke at den selv er ren. Faktisk så er det en av de mest skitne gjenstandene vi har på kjøkkenet vårt. Hvordan kan det være mulig, tenker du?

Tenk deg om, bruker du samme oppvaskbørste til å vaske servise, bestikk, glass, kjeler og kanskje matskålene til husdyr? Et godt tips er å ha flere børster til ulike formål. Likevel er det viktig med en rengjøring av oppvaskbørsten. Gjør det til en vane å rengjøre den når du vasker kjøkkenet.

Det samme gjelder kjøkkensvampen, om du bruker det. Bytt ut svampen med jevne mellomrom for å unngå potensielle bakteriebomber.

3. Håndtak

Det hjelper lite å vaske hele kjøkkenet om du glemmer håndtak – spesielt på kjøleskapet. Bakterier forflytter seg. Når du skjærer kylling, kjøtt, fisk eller hva det måtte være, og plutselig trenger noe fra kjøleskapet, kan bakteriene du har på fingrene sitte igjen på håndtaket.

Den enkleste måten å unngå disse bakteriene på, er å vaske hendene mellom hver gang du gjør noe annet. Husk også å inkludere rengjøring av alle håndtak når du vasker. Jif Kjøkkenspray er effektiv mot fett og smuss, og skånsom i bruk.

PS. Bruk såpe og vask hendene i minst 15 sekunder for en ordentlig håndvask.

4. Kjøkkenkran

I likhet med håndtak, har kjøkkenkranen samme problematikken når det gjelder forflytning av bakterier. Når du skal vaske hendene mellom hvert gjøremål bruker du nettopp hendene, som forøvrig har bakterier på seg, til å skru på vannet. Husk derfor jevnlig rengjøring av kranen!

Flere vasketips får du her: