Hvordan vaske dusjkabinett?

Rengjøring av dusjkabinett burde egentlig gjøres før du ser at det er skittent, men er ofte det vi utsetter da de fleste syns det er en stor jobb. Her får du tips til hvordan du blir kvitt både såperester og kalk i dusjkabinettet.

Dusjkabinett.FOTO

Har du et dusjkabinett med glassdører som er fulle av smuss? Da vil badet også fremstå som mer skittent enn det kanskje er. Og lar du det gå for lenge mellom hver vask, vil det naturlig nok være mer utfordrende å vaske dusjkabinett ordentlig rent.

Slik går du frem ved vask av dusjkabinett

Et vaskemiddel du kanskje ikke forbinder med dusjen, er WC-gel – men dette kan faktisk være tidenes vaske-hack.

Jif WC gel har en effektiv formulering med lav pH-verdi, og er tyktflytende slik at den holder seg på overflaten for å sikre lengre kontakttid med overflaten for å enkelt fjerne smuss, skitt og kalk! Og ja, den fungerer også til rengjøring av dusj, dusjdører og flisene i dusjen.

  • Påfør Jif WC gel fra topp til bunn i dusjkabinettet. Fordel eventuelt produktet utover med en svamp for å sikre at hele overflaten dekkes.
  • La løsningen virke i 5 minutter og skyll av.

Skurekrem fjerner kalk

Alternativt kan du bruke Jif Skurekrem. Skurekremen har en kraftig og skånsom formulering som fjerner vanskelige fettflekker og kalkbelegg. Den inneholder naturlige skurepartikler, så du trenger dermed ikke å bekymre deg for riper.

For å sikre best mulig resultat er det nyttig å bruke en fuktet svamp for å bidra med litt skureeffekt for å fjerne kalk og såperester fra overflatene.

PS. Myke svamper og kluter er å foretrekke, da mange har dusjkabinett med glassdører. Bruker du grove kluter og svamper, kan du risikere at du riper opp glasset.

Grunnen til at du får kalkflekker

Noen har større utfordringer med kalkflekker, og dette kan rett og slett komme av hvor i landet du bor. Generelt har vi stort sett bløtt vann i Norge, som gir lite kalk. Men enkelte steder i Nord og Østlandet forekommer hardt vann.

Har du hardt vann vil du blant annet oppleve at såpe og rengjøringsmidler ikke skummer like bra, og er mindre effektive enn i bløtt vann. Dette er helt naturlig – men da kan det være enda viktigere å bruke en nal for å fjerne vann etter dusjen fra dusjdørene, da samler det seg saktere kalk og kalksåpe på dusjdørene.

Få flere gode vasketips fra Jif: