Hvordan rengjøre induksjonstopp?

Matlaging fører ofte med seg søl. De fleste flekkene er håndterbare, men de som havner på induksjonstoppen blir straks litt verre. Varm platetopp kan resultere i at matrestene fort svir seg fast i glasskeramikken, og hva gjør du da?

Del 8 av vår «kjøkkenserie» handler om hvordan du kan få en skinnende ren induksjonstopp. Det er fort gjort med litt søl her og der når man rører i gryta, fyller kjelen med noe eller maten koker over – og en god huskeregel er å alltid rengjøre induksjonstopp etter bruk. Brenner flekkene seg fast i glasset kan det bli fryktelig vanskelig å få dem bort senere.

Slik vasker du induksjonstopp

En induksjonstopp er en drøm å vaske sammenlignet med de gamle kokeplatene, og slik gjør du det:

  • Bruk enkle rengjøringsmetoder: Hvis sølet ikke har blitt skikkelig fastbrent på induksjonstoppen bør du gjøre det enkelt. Hvis kjelen har kokt helt over, bør du bare bruke tørkepapir til å tørke vekk det verste, og deretter fortsette å koke maten.
  • Vask alltid etter bruk: Så fort du er ferdig med å lage maten bør du vaske induksjonstoppen. Dersom det ikke er så skittent holder det å bare bruke en mikrofiberklut og vann.
  • Fjerne fett på induksjonstoppen: Har det kommet fettflekker når du har laget mat, kan du bruke Jif Kjøkken og mikrofiberklut når platen har blitt avkjølt ordentlig.
  • Fjerne skjolder: For å få en skinnende blank overflate kan du bruke Jif Universal. Sprayen er perfekt til rengjøring av blanke overflater og gir et skjoldefritt resultat. Spray på og gni med tørkepapir eller en mikrofiberklut.

Husk å aldri bruke vaskemidler på induksjonstoppen mens den fortsatt er varm. Da kan du nemlig risikere at vaskemiddelet også svir seg fast. Du slipper heldigvis å vente for lenge, da dagens induksjonstopper kjøles raskere enn de tradisjonelle keramiske og gammeldagse kokeplatene.

Rengjøre vanskelig flekker på induksjonstopp

Har du vanskelige flekker som har svidd seg skikkelig fast, kan det være vanskelig å få rengjort ordentlig. Da kan det være en god ide å bruke Jif Skurekrem. Den har en kraftig, men likevel skånsom formulering som fjerner vanskelige flekker uten å ripe.

Tilsett skurekrem direkte på induksjonstoppen. Gni Skurekremen ut med en fuktet mikrogiberklut, eller annen type klut. Skyll kluten i vasken og tørk over for å fjerne eventuelle såperester.

Les også: