Hvordan vaske stekebrett?

Å vaske stekebrett er ikke i nærheten av å være like morsomt som å spise det du nettopp har laget – men det må bli gjort. Med riktig fremgangsmåte for hvordan du skal vaske stekebrett, blir jobben lettere.

Del 10 i vår «kjøkkenserie» zoomer inn på stekebrettet. Stekebrett, langpanne, ovnsbrett – kjært barn har mange navn, men ennå flere muligheter til å lage digg mat. Det er ingen tvil om at pizza og sjokoladekake er godt, men når man sitter igjen med svartsvidd kakedeig, inntørka tomatsaus og svidd ost, sukker man ofte oppgitt.

Men ta det med ro, og finnes en måte å løse alle vaskeutfordringer. Bare følg disse smarte rådene for hvordan du skal vaske stekebrett og stekerist. Både stekebrett og stekerist kan rengjøres med enten Jif Skurekrem eller Jif Ovn & Grill.

Vaske stekebrett med Jif Skurekrem

Start med å dekke hele stekebrettet eller risten med Jif Skurekrem. Du kan sprute skurekremen direkte på brettet/risten og skrubbe produktet forsiktig inn med en svamp. La det virke i minumum 10 minutter.

Skrubb deretter over med svampen igjen (lett fuktig) og skyll til alt smusset er borte. Har du skikkelig fastbrente matrester, kan du eventuelt bruke en oppvaskbørste til å skrubbe.

Vaske stekebrett med Jif Ovn & Grill

Legg stekebrettet eller stekeristen i vasken og spray på Jif Ovn & Grill. Da unngår du unødvendig søl. Det er også viktig å tørke vekk sprayen med en gang fra gulv, kjøkkenbenk eller andre flater som produktet ikke er ment for.

La sprayen virke mellom 15-60 minutter – avhengig av hvor mye smuss og fastbrente matrester det er på brettet eller ristenstekebrettet eller stekeriste. Skrubb så med en svamp eller oppvaskbørste, og skyll godt.

NB! Husk å bruke vaskehansker når du rengjør med Jif Ovn & Grill. Det kan også være greit å lufte etter å ha brukt spray. Eventuelt kan du fjerne triggersprayen og dynke stekebrettet direkte fra flasken.

Unngå at matrester fester seg

Vi skal selvfølgelig også gi deg noen smarte tips til neste matlaging som du kan bruke for å forhindre fastbrente matrester på stekebrett og stekerist:

  • Smør stekebrettet med en nøytral olje eller smør før du skal bruke den.
  • Bruk bakepapir når du kan for å unngå at matrester brenner seg fast.
  • Følg med på maten, og ta den ut før den rekker å bli svidd.
  • Ta maten over et serveringsfat når middagen skal serveres, så kan du sette formen til bløt. Da blir den lettere å vaske.
  • Unngå fastbrent fett i stekeovn? Bruker du varmluft kan du sette en ekstra langpanne på nederste rille som vil fange opp eventuelt fett som renner fra formen eller risten over. Det vil være lettere å vaske langpanna, enn hele stekeovnen.

Få flere vasketips her: