Vaskeguide for nybegynnere

Har du nettopp flyttet for deg selv, og ser knapt forskjell på marsvin og hybelkaniner? Vi loser deg gjennom rengjøringen i noen enkle og effektive steg. Dette er vår vaskeguide for nybegynnere.

Flytteesker og kosteskaft i tom stue.

Hva trenger du av vaskeprodukter?

Sannheten er at du kommer langt med noen få rengjøringsmidler. Det gjelder bare å velge riktig. Jifs sprayer for kjøkken, bad og universal inneholder rengjøringsteknologien Active Shield som gjør at overflatene holder seg rene og flekkfrie lengre – motiverende å tenke på før du setter i gang.

 

Jif Mopp Startpakke, Jif Mikrofibermopp, Jif WC Gel og noen mikrofiberkluter er også lurt å kjøpe inn.

Støvtørking

Bruk Jif Støvmagnet, som er tørre engangskluter til gulv og alle andre flater, til å fjerne støv fra overflatene i leiligheten – hyller, bord, vinduskarmer og så videre. Rist kluten ut av vinduet eller over vasken for å få vekk støvet underveis.

Vask av blanke flater

Spray Jif Universal på glassbord, speil og andre vaskbare flater i boligen, og tørk deretter vekk med en tørr og ren mikrofiberklut. Sprayen er glimrende for å få bort fettflekker og gjør blanke overflater ordentlig rene uten skjemmende skjolder.

Rengjør gulvet

Fest Jif Støvmagnet til moppestativet og tørk over alle gulvene i leiligheten, inkludert kjøkken og bad. Når støvet er borte kan du eventuelt vaske over med Jif Mikrofibermopp og såpevann laget med Jif Allrent.

Kjøkken

Kjøkken og bad må av hygieniske grunner vaskes grundig.

  • Spray kjøkkenbenk, koketopp, vask og spisebord med Jif Kjøkken som er effektiv mot fett og andre matflekker som ellers kan være vanskelig å få vekk. La den virke i noen minutter før du tørker av med en fuktet klut.
  • Smuss som har satt seg godt fast, får du vekk med kjøkkensprayen i kombinasjon med en svamp og litt muskelkraft. Deretter vasker du godt over med en fuktet klut.
  • Mopp til slutt over kjøkkengulvet med en ferdig fuktet Jif Engangsvåtmopp eller mikrofiber-mopp pluss såpevann eller moppespray.

Bad

  • Spray Jif Baderom på overflatene i badekar, dusj og vask. La virke noen minutter, skyll så vekk med varmt vann.
  • Bruk baderomsprayen på toalettsetet og skyll/tørk avmed en fuktet klut. Vask toalettskålen med Jif WC-gel.
  • Mopp til slutt over gulvet – følg samme instruksjoner som for kjøkkengulv.

 

Få flere vasketips her: