Rengjøring etter kjæledyr

Å holde huset rent når du har kjæledyr, kan være litt av en utfordring når pelsen feller og våte, sølete poter tripper over gulvet. Likevel må huset rengjøres – regelmessig og grundig. Vi deler noen gode rengjøringstips.

De fleste av oss liker når rengjøringen går unna i en fei, men våre firbente familiemedlemmer legger igjen irriterende mye smuss og hår etter seg. Og på uforklarlig vis fester hårene seg i alt fra møbler og tepper, til sokker og klær. Så hva gjør du?

Katte- og hundehår

Både katter og hunder røyter mer i enkelte perioder, og for å unngå å fylle boligen med hår anbefales det å børste kjæledyret ditt ofte – gjør det ute for å unngå å måtte støvsuge så mye. Er det slitsomt å finne frem støvsugeren hele tiden, er moppen din beste venn.

Fest Jif Støvmagnet på jifmoppen, eller bruk den for hånd til andre overflater. De tørre engangsmoppene er statiske og tiltrekker seg alt av støv og partikler – og etter bruk kastes Støvmagneten i vanlig husholdningsavfall.

Har sofaen blitt invadert av katte- og hundehår kan det være vanskelig å fjerne alt med støvsuger. Et triks er å ta på gummihansker og fukte de forsiktig med vann. Stryk deretter hanskene over sofaen. Dette vil skape statisk elektrisitet og hårene vil bli lettere å rulle sammen. Skyll hanskene i vann og gjenta prosessen til sofaen er fri for hår.

Skitne poter over gulvet

Det sier seg selv at dyrene drar med seg søle inn når det er vått og gjørmete ute. For å begrense hvor skittent det blir, kan du ha et håndkle lett tilgjengelig ved utgangsdøren. Bruk det til å tørke over pels og poter før de får lov til å gå videre inn i huset.

Selvfølgelig er det ikke til å unngå at det blir litt sølete i løpet av sesongen, og den enkleste måten å rengjøre gulvet på er å bruke Jif Engangsvåtmopp. Velg mellom frisk duft av Jif Allrent, den deilige duften fra barndommen; Krystal Grønnsåpe eller Krystal Furunål.

Et siste tips er å ha dyrefrie soner i huset, som begrenser hvor mye du må vaske. Pass på å lukke dørene til rom der dyrene er uønsket.

Få flere vasketips: