Jif Sprayer – Mildere innhold, like effektive

Jif Universal, Jif Kjøkken og Jif Baderom har alle vært mye omtalt tidligere, og noen forbrukere uttrykte bekymring for sin egen trygghet ved bruk av produktene på grunn av ingrediensene og innånding av spraytåke.

Derfor lanserer vi Jif Universal, Jif Kjøkken og Jif Baderom med mildere innhold og redusert spraytåke, samtidig som de er mer skånsomme for deg, sammenliknet med tidligere Jif Sprayer. Hva betyr så dette?

Jif Kjøkken Spray - Mildere innhold, like effektiv. FOTO

Mildere og færre ingredienser i Jif Sprayer

Vi har gått igjennom ingrediensene og funnet mildere alternativer. Ikke fordi vi var bekymret for noen av de forrige, men fordi vi ønsker å være sikre og tilby det tryggeste vi kan.

I tillegg kan vi si: Færre ingredienser – Less is more. Jif har en kjempegod effekt på sine bruksområder, noe som er bevist gjennom internasjonale anerkjente standardtester. Vi beholder den gode effekten og tar vekk de unødvendige ingrediensene, slik at våre sprayer er hensynsløse mot smuss, men skånsomme for deg og ditt hjem.

Redusert spraytåke

Hva er egentlig spraytåke? Spraytåke er definert som en finfordeling av væske i luft. Det betyr altså det som henger igjen i lufta etter man har sprayet.

Er spraytåke farlig? Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) gjennomførte nylig en studie om rengjøringsmidler i sprayform etter det de så som mangelfull kunnskap og forskning på området. Prosjektet tok for seg både laboratorietester og reelle brukstester for profesjonelle renholdere. Resultatene viste at mengden spraytåke fra rengjøringssprayer er på et relativt lavt nivå og STAMI sin oppfordring er å gjøre reduserende tiltak, som for eksempel å gå over til skumdyser – slik som vi har på våre Jif Sprayer.

Med skumdyser blir det mindre spraytåke vi potensielt kan puste inn. Denne skumdysen reduserer mengden spraytåke med hele 93 prosent i det som kalles den respirable størrelsesfraksjonen (det man kan puste ned i lungene) i forhold til en vanlig spraydyse. Dette betyr at spredningen blir litt mindre, og at du er en hel del mindre utsatt for risikoer.

Vaske vinduer uten spraytåke. FOTO

Mer skånsomme Jif Sprayer

Med de nøye utvalgte ingrediensene og skumdysen har sprayene blitt mer skånsomme for deg. Dette er også bevist gjennom regelverket, der vi nå ikke trenger å ha advarselstrekanter på produktets forpakning.

I tillegg har vi ønsket å skape en mildere duft. Sprayene kan oppleves som tøffe og kjemiske på grunn av den sterke duften. Vi prøver å redusere parfymemengden og bytte til mildere parfymer.

Men vi er fortsatt ikke helt ferdige med videreutviklingen av disse produktene. De skal bli tryggere, bedre, mer miljøvennlig og mer attraktive i fremtiden også. Kom gjerne med tilbakemeldinger. Det viktigste for oss er at du får produkter du vil bruke!

Få gode vasketips her: