Vask trivsel inn i høstmørket

Når utendørssesongen er på hell, er det på tide å gjøre det like trivelig inne i huset som det i sommer har vært ute i solen. Slik får du et rent hjem.

Rent hjem gir trivsel i høstmørket.

Det er ikke til å komme unna om høsten. Dagene blir kortere, luften blir kaldere og høstløvet legger seg over utemøblene. Enten du liker det eller ikke, tilbringes mye av tiden innendørs i de neste ukene og månedene. Men selv om du ikke får gjort noe med årstidene, kan du med noen enkle knep og litt innsats gjøre det like trivelig innendørs som utendørs.

Go’følelsen av et rent hjem

Når du tilbringer mer tid inne, bør du også vaske mer. For det første samler støv og skitt seg raskere når du er mye inne. For det andre har du større glede av vaskeresultatet når du er så mye innendørs. Det følger alltid en god følelse med det å ha et rent hjem, og jevnlig vask er den beste måten å sikre innendørs velvære på når kulden og mørket legger seg over landet.

Få et bedre inneklima

Når kulda kommer må du lukke vinduene og begynne med kunstig oppvarming, og dette gjør det vanskeligere å ivareta luftkvaliteten i hjemmet. Derfor er det ekstra viktig med renhold om høsten og vinteren. Støv er aldri godt for innemiljøet, men det er ekstra viktig å holde støvet unna ovner og peiser når du begynner å fyre. Brent støv rundt ovner og peiser gir en ubehagelig lukt i huset. Tørk derfor ekstra nøye over alle flater rundt ovner og peiser som blir varme. Den enkleste måten å gjøre dette på, er med en Jif Støvmagnet som trekker til seg støvet.

Kos med peis

Peis og stearinlys gir både lys og varme på kalde høstkvelder, men dessverre er det ingen ild uten sot. For å ha et rent hjem bør du derfor tørke overflater nær ildsteder og stearinlys litt ekstra. Spray glassflatene med Jif Universal spray og tørk over med en klut. På andre flater bør du velge en såpe som er tilpasset formålet. Jif Allrent passer de fleste overflater. Følg fremgangsmåten på emballasjen for riktig blandeforhold.

Et siste knep for bedre luftkvalitet er å vaske de stedene du kanskje ikke vasker så ofte. Om det er lenge side sist du renset rørene dine, kan det ha dannet seg illeluktende belegg på innsiden av røret og i vannlåsen. Heldigvis trenger du ikke være rørlegger for å fikse dette. Alt du trenger å gjøre er å bruke avløpsåpner som anvist på flasken. I tillegg til å bekjempe dårlig lukt er dette den beste forebyggingen mot tette rør og oversvømmelse.

God lukt gir følelsen av rent hjem

Å holde det rent er det viktigste du kan gjøre for innendørstrivselen, men om du vil ta det enda ett steg lenger, kan du vaske med noe som gir en ekstra god duft i huset. For eksempel kommer Jif Engangsvåtmopp med en herlig duft av Krystal grønnsåpe. Dette er den enkleste måten å få den karakteristiske og gode grønnsåpeduften inn i hjemmet på. Du trenger bare å feste kluten på moppen og sette i gang. Når du er ferdig, kan den brukte kluten gå rett i søppeldunken.

Psst…Visste du forresten at det skjer noe med kroppen din når du vasker til musikk? Musikk kan gjøre underverker for husvasken.

Flere vasketips? Les her