Dette skjer med kroppen din når du vasker til musikk

Enten du synes vasking er kjedelig eller gøy, musikk kan gjøre det morsommere. Ikke nok med det, musikk kan gjøre deg flinkere! Og sjekk ut hvilken vaskemusikk vi hører på når vi svinger oss over gulvet med moppen.

Høyttaler og mobil på et bord.

Musikk gjør noe med oss. Du har helt sikkert opplevd selv hvordan man kan gå fra å være trist og slapp til glad og motivert bare ved å sette på den rette musikken. Dette er ikke noe du innbiller deg, for det finnes nemlig mye forskning som viser at musikk kan ha en rekke effekter på kroppen. Mange av disse effektene kan være gull verdt når du skal vaske huset.

En god distraksjon

Musikk kan distrahere deg. Dette er selvfølgelig ikke bra i alle sammenhenger, men er du av dem som ikke liker å vaske, kan musikk hjelpe deg med å glemme hva du holder på med. Sett derfor på noe god musikk før husvasken og drøm deg bort mens huset blir rent.

Gjør opplevelser bedre

Det er få ting som mer effektivt påvirker våre følelser enn musikk, og forskere har funnet at musikk kan brukes til å endre hvordan vi opplever ting rundt oss. Blant annet kan glad musikk gjøre at vi oppfatter mennesker som gladere enn de egentlig er. Om du treffer godt med låtvalget, kan musikk forvandle en litt kjedelig vaskeøkt til en hyggelig halvtime med moppen.

Du jobber hardere

Om du setter på litt rask musikk og vasker i takt med den, vil du jobbe raskere enn om du drasser rundt på kluten i stillhet. Ikke nok med det, forskning viser at musikk kan dempe følelsen av å være sliten, dermed kan du vaske hardere og lengre med musikk.

Drar deg opp av sofaen

Har du noen gang utsatt en husvask fordi du heller ville ligge på sofaen? Riktig musikk kan gjøre at du får lyst til å bevege deg. Trikset er å velge musikk med mye energi og rytme. Desto mer groovy musikken er, jo mer får du lyst til å bevege deg.

Musikken som gjør vaskingen bedre

Som du sikkert har skjønt, kan musikk gjøre underverker for husvasken, men du lurer kanskje på hva slags musikk du skal sette på? Vi setter alltid på «Another one fights the dust» på Spotify.

Da har du musikken, og her kommer vasketipsene: