5 tips til å bli kvitt bananfluer

Bananfluer kommer fra ingensteds, formerer seg raskt og oppleves som et vanskelig problem å bli kvitt. Men ta det med ro, det er faktisk ikke så vanskelig. Her får du fem gode tips for å bli kvitt bananfluene.

Hvordan bli kvitt bananfluer? FOTO

Mange tror at bananfluer kommer fra frukt eller planter de har inne, men ifølge Forskning.no så kommer de utenfra. De tiltrekkes av den råtne, søte lukten og følger den gjennom luftekanaler og sprekker

Her i landet finnes det sju arter, men det finnes faktisk hele 3800 ulike arter fruktfluer – bananfluen er den mest kjente. Og til tross for hva navnet tilsier, er det ikke bananer den lille fluen spiser. På favorittlisten finner vi en rekke forskjellige frukt og avfall, eddik, vin og øl. Var du klar over at bananfluen legger egg i skallet på overmoden frukt og at det ikke går mer enn noen dager fra egg til voksen flue? Uansett, slik blir du kvitt dem:

1. Full rengjøring

Om du først har fått bananfluer i boligen, holder det ikke bare å kaste de råtne bananene eller eplene. Du må ta en full rengjøring av oppvask, skylle tomflasker – og kanskje gå og pante dem – vaske øl- og vinglass med rester, og gå ut med søpla. Vask benker, skap og skuffer med en mikrofiberklut og Jif Kjøkken Spray.

Insekter, som bananfluer, tiltrekkes nemlig av søte og råtne lukter. Det er først når alle de tiltrekkende luktene er borte, at både egg og larver forsvinner.

2. Pass på frukt og grønt

Ikke la frukt og grønt ligge ute for lenge, og husk at om luften er fuktig, vil forråtnelsesprosessen foregå raskere enn vanlig. Har du tenkt til å lage syltetøy eller saft av friske bær og du ikke rekker å gjøre det med en gang, vil det være lurt å fryse dem ned. Husk også å sjekke brød som har ligget ute noen dager.

Les også: 6 tips til vask av kjøleskap

3. Sjekk blomstene dine

Du visste kanskje ikke at bananfluer trives godt i fuktig jord? Har du mange blomster- og urtepotter kan det være en god ide å sette disse ut på balkongen eller verandaen en periode.

4. Eddik-trikset

Er du ivrig etter å bli kvitt bananfluene kan du prøve dette kjerringrådet. Finn frem en liten bolle og hell litt eddik i den. Tilsett et par-tre dråper med Zalo og la blandingen stå utildekket. Såpen tilsettes for å fjerne overflatehinnen i eddiken slik at bananfluene synker.

5. Forhindre nye bananfluer

For å forhindre at nye bananfluer kommer og formerer seg i hjemmet ditt, finnes det flere ting du kan gjøre. Vær nøye med oppbevaringen av frukt og grønt, bruk tette oppbevaringsbokser, kast søppel ofte, skyll melkekartonger og glass med søtt drikke. Rydd og vask over kjøkkenbenken etter du har laget mat. Det er fort gjort med Jif Easy Wipe Kjøkken!

Husk også å ta en grundigere vask av kjøleskapet og skuffer du oppbevarer mat i med jevne mellomrom.

Les også: 9 tips til bedre kjøkkenhygiene

Flere gode vasketips finner dere her: