Norges reneste arbeidsplass?

Det ligger mye hardt arbeid og avansert teknologi bak en rask og enkel husvask. Vi dro til Jifs laboratorium for å finne ut hvordan de beste vaskeproduktene blir til.

Husvask er både en kunst og en vitenskap, og få vet mer om vitenskapen bak et skinnende rent hjem enn kjemiingeniør Bengt. Vi møtte ham på Norges reneste arbeidsplass, Jifs vaskelaboratorium på Skøyen i Oslo.

Alltid i utvikling

– Ingen dager er like her i laboratoriet, men én ting er sikkert, det vaskes hver dag, forteller Bengt.

I dag jobber han med en mulig forbedring i formelen til Jif Baderom Spray. Produktet har allerede vært å finne i butikkhyllene i flere år, men det betyr ikke at Bengts jobb er over.

– Det skjer hele tiden nye utviklinger innenfor kjemi, og derfor jobber vi kontinuerlig med å videreutvikle og forbedre produktene våre, sier Bengt.

Ifølge Bengt er det ikke uvanlig at Jif forbedrer oppskriften på et produkt som allerede er til salgs, uten at de gjør noe stort nummer av det.

Feltarbeid i norske hjem

Jif har som mål å være Norges ledene utvikler av moderne vaskeløsninger. For å nå dette målet har Jif investert i landets største og mest avanserte vaskelaboratorium. Likevel utgjør laboratoriet kun en liten del av Jifs forskning og produktutvikling. Vel så viktig som arbeidet som skjer i laboratoriet, er feltarbeidet Jif gjør rundt omkring i norske hjem.

– Når vi utvikler nye produkter, gjør vi det for å dekke et behov som finnes i norske husstander. Produktutviklingen vår begynner alltid med en god idé eller et godt innspill fra norske forbrukere. Derfor er det utrolig viktig for oss å jobbe veldig tett på norske husstander, sier Bengt.

En av måtene Jif holder kontakten med forbrukeren på, er ved å reise rundt til norske husstander for å teste produktene under helt realistiske forhold. Erfaringene og innspillene Jif får ute i felt, tas med tilbake til laboratoriet og brukes til å utvikle nye produkter og formler.

Får til det umulige

Samspillet mellom norske husstander og Jifs laboratorium har gang på gang bidratt til nye kvalitetsprodukter som gjør husvasken rask, enkel og effektiv.

– Vi får ofte forespørsler om forbedringer som egentlig ikke skal være mulige å få til, men så begynner vi jobbe med det i laboratoriet og som oftest klarer vi det til slutt, forteller Bengt.

Så neste gang du fjerner en umulig flekk eller gjør unna husvasken på rekordtid, husk at Bengt og hans kolleger har tilbragt utallige timer i laboratoriet, og i norske hjem, for å utvikle produkter som gjør vaskejobben rask og enkel for deg.

Les også: